Трейлъри на хонконгския екшън „Chasing the Dragon” с Дони Йен и Анди Лау

от на 2017-10-01
 

Забавихме инфо-то за този филм малко повечко отколкото ни се искаше. Той така или иначе надали ще се появи на екран у нас, но поне трябва да знаем, че съществува – не само защото харесваме Дони Йен, но и защото много си падаме по Анди Лау, а те и двамата някак си по съвпадение са ангажирани в „Chasing the Dragon”.

Go USA предлагат два трейлъра на новия екшън от Хонконг, режисиран от Джейсън Куан и Дзин Уон. Историята, която разказват, връща зрителите в миналото – през 60-те години „Сакатият Хо” се промъква като нелегален имигрант в космополитния град и благодарение на бойните си умения извоюва позиции в „подземния свят”, превръщайки се постепенно в наркобарон. Дали целта на режисьорите е била да направят истинска драма от тази история или леко и шеговито да я превърнат в пародия? Who knows…

Много повече ни допадат стила и монтажните решения на по-краткия трейлър, но не може всичко да бъде композирано и поднесено според вкуса ни – осъзнаваме, че на изток доста по-лесно ще се продаде филм с повече тупалки и гонитби в стил „доброто старо време” и „да живеят бойните изкуства”. Не че имаме нещо против тях, но бихме предпочели… по-модерен подход. Анди изглежда прекрасно-хитър, Дони го играе бърз и решителен – страхотно! Ето и малко повече информация за историята:

Дони Йен е в ролята на „Сакатия Хо”, прочут шеф на империя за наркотици и реално съществуваща личност, който пристига през 1963 година в Хонконг и безмилостно си проправя път сред себеподобните. Той изгражда внушителна империя в хаоса на наркопласьорите и корумпираните полицаи, които всъщност управляват града, командвани от известния детектив Лий Рок (в ролята Анди Лау). Всичко се развива славно и успешно, докато не се появява Независимата комисия против корупцията (ICAC), която започва да действа от 1974 година…

В актьорския екип участват още Филип Кун, Кан Ю, Кент Чен, Брайън Ларкин и др. „Chasing the Dragon” е съвместна творба на оператор, който прави своя режисьорски дебют – Джейсън Куан, и Дзин Уон, известен с дългогодишната си работа по филми като „The Man from Macau”, „The Last Tycoon”, „Hong Kong Ghost Stories”, „On His Majesty’s Secret Service”, „Kung Fu Mahjong”, „Crying Heart”, „The Tricky Master”.

Chasing the Dragon (2) Chasing the Dragon (1) Chasing the Dragon (3) Chasing the Dragon (4) Chasing the Dragon (5) Chasing the Dragon (6) Chasing the Dragon (7)

Очаква се „Chasing the Dragon” да се появи в избрани киносалони на Щатите от този петък, 29 септември.

 

коментари
 
Отговорете »

 
 • Кирил
  2017-10-02 at 17:56

  Wong Jing за мен е изключителен бездарник, който след първите два филма от поредицата God of Gamblers с Чоу Юн Фат, успя да поквари доста продукции с участието на едни от най-големите азиатски звезди на киното включително Джеки Чан и Джет Ли. Това, че участва в новия филм на Дони Йен е обезпокоително, но въпреки това ще гледам филма заради любимия ми жанр. Относно екшън сцените в самия филм, Дони Йен беше споменал в една скорошно интервю, че са наблегнали на екшън сцени, а не на типичните с намесата на бойни изкуства, за да уловят духа на тогавашния период описван в този филм. Ще видим как ще се справи Дони Йен в тази роля, доста нетипична за неговата персона, надявам се да има добър екранен резултат. Като погледан колко още проекта му предстоят да направи и се учудвам как има време да смогне за всичко :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-10-02 at 18:58

  Мдам, по-скоро съм пас.

  Отговор

Коментирайте