За първи път шедьовърът на Станли Кубрик „Сиянието” идва на кино на Киномания

от на 2017-10-26
 

Сиянието

Ето я и черешката на тортата, която ще увенчае предстоящата Киномания 2017, като наистина специално кино събитие. Освен прожекциите на финалната версия на класиката „Блейд Рънър“ на Ридли Скот, „Формата на водата“ на Гийермо дел Торо и „Три билборда извън града” на Мартин Макдона, които спечелиха съответно „Златен лъв” и награда за най-добър сценарий на 74-я фестивал във Венеция, програмата на Киномания ще предложи на зрителите за първи път на голям екран шедьовъра на Станли КубрикСиянието“. А ние имаме честта да сме специален партньор на събитието.

Освен прожекция на филма, за зрителите ще има още няколко изненади. Какви са те, вижте в официалното прессъобщение:

СПЕЦИАЛНА ПРОЖЕКЦИЯ НА „СИЯНИЕТО” НА СТАНЛИ КУБРИК ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ГОЛЯМ ЕКРАН У НАС

 Класиката ще бъде показана по повод 80 години от рождението на Джак Никълсън и е съвместна инициатива на Киномания със сайта Оperationkino.net

Легендарният филм на режисьора Станли Кубрик – „Сиянието”, в неговата по-дълга 143-минутна версия, ще могат да видят феновете на Киномания. Датата е 11 ноември, 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл”, а прожекцията е част от предварителната програма на кинопанорамата. Събитието е съвместна инициатива на НДК и сайта Operationkino.net и се организира по повод 80-годишнината от рождението на Джак Никълсън, чието брилянтно превъплъщение в Джак Торънс си остава една от най-знаковите му роли.

Сиянието” е смятан за един от най-добрите филми на ужасите, включително от режисьори като Мартин Скорсезе. Освен Станли Кубрик, съсценарист на продукцията е Даян Джонсън, а в ролите са Джак Никълсън, Шели Дювал, Скатман Кродърс и Дани Лойд.

Това е първото показване на филма на голям екран у нас и за да е празника за феновете пълен, организаторите са подготвили още приятни емоции. Зрителите на прожекцията ще бъдат посрещнати с напитка за добре дошли, а преди и след показването на филма, всеки ще може да си закупи питие от бара, който ще бъде разположен във фоайето на киносалона, специално за събитието.

Веднага след прожекцията ще има дискусия на филма, в която ще могат да се включат и всички зрители в залата, а целият разговор ще бъде заснет с камера и ще бъде излъчен във видео подкаста на Operationkino.net – Inglourious Kunts.

Призоваваме публиката на „Сиянието” да бъде бдителна, защото има възможност някой от персонажите във филма да „оживее” и да се разходи сред зрителите или да изскочи от някой ъгъл на киносалона.

Билети на касите на НДК и касата на „Люмиер Лидл”.  Може и да запазите билети онлайн: ТУК

КИНОМАНИЯ е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.

Сиянието

Джак Никълсън

коментари
 
Отговорете »

 
 • The Bear Jew
  2017-10-26 at 10:42

  „…има възможност някой от персонажите във филма да „оживее” и да се разходи сред зрителите…“ е, аре стига бе, по време на шедьовъра ли, кажи честно?

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-10-26 at 12:16

  Ако жената във ваната оживее и се разходи по време на филма, няма да възразя… стига да е в младата си версия 😀

  Отговор

 • 2017-10-26 at 13:34

  НИЕ ЩЕ СЕ РАЗХОЖДАМЕ ВЕ! Пу аз съм с брадвата! :}

  Отговор

 • Dredd
  2017-10-26 at 13:41

  изумителна новина :)
  Като споменахте Люмиер, някои да си спомня или е присъствал когато даваха там Empire of the Sun ? Не си спомням добре 88-89 ли беше .. хмм твърде малък съм бил :/

  Отговор

Коментирайте