Първи трейлър на „Winchester“ на Питър и Майкъл Спириг с Хелън Мирън

от на 2017-10-25
 
Хелън Мирън

Хелън Мирън

Terror is building. Въпреки че въртим очи в отегчение и отвращение всеки път, когато някой ни каже, че има „истински“ обитавани от духове къщи и ние сме бездушници, че не приемаме просто ей така съществуването им (както и на духовете по принцип, във всичките им форми), без доказателства, които да са издържали на научна проверка, ние все пак сме големи почитатели на жанра и очакваме с интерес „Winchester: The House That Ghosts Built“ на братята Питър и Майкъл Спириг, който следим от доста време.

Winchester“ е с участието на голямата Хелън Мирън и както можете да се досетите, е вдъхновен от истински събития (ама разбира се!). В центъра на историята е чудовищно голямото, седеметажно и притежаващо стотици стаи имение Уинчестър (намиращо се в близост до Сан Франциско), което наследницата на фамилията Сара Уинчестър (Мирън) строи в продължение на години без почивен ден. Според легендата това е къщата обитавана от най-много духове, призраци, демони и каквито още подобни същества се сетите. Сара не е построила огромната, напомняща лабиринт къща за себе си или за племенницата си, нито пък за хората, които я посещават, а за убежище на стотици отмъстителни духове, най-страшните от които имат лични сметки за уреждане със семейство Уинчестър…

Вижте първия трейлър.

Като изключим Хелън Мирън, сценографията и атмосферата, в трейлъра не виждаме много положителни неща. Мистерията не ни грабва особено, като цяло ни липсва каквото и да е напрежение, а поредицата евтини „jump scare“ моменти будят у нас единствено прозевки (а така като гледаме, и в Джейсън Кларк, който ни изглежда заспал). Въпреки това, задължително ще хвърлим едно око на филма, защото сме почитатели на жанра и на братята Спириг в частност, и ще се надяваме крайният резултат да е по-различен и качествен от рекламата. Няма да се разсърдим и на някой „guilty pleasure“ в стила на „Свърталище на духове” на Ян де Бонд.

Вижте и един постер.

Winchester

Режисьори на „Winchester: The House That Ghosts Built“ („Daybreakers”, „Predestination”) са Питър и Майкъл Спириг, които са и сценаристи, наравно с Том Вон („Playing House“), а сред продуцентите са Тим МакГеън, Брет Томбърлин и Брайън Гилбърт. В ролите са Хелън Мирън, Джейсън Кларк, Сара Снук, Ангъс Сампсън, Лора Брент, Тайлър Копин и др.

Премиерата е 2 февруари 2018.

коментари
 
Отговорете »

 
 • UZUMAKI
  2017-10-25 at 22:15

  Жалко.

  Отговор

 • Lukrecia
  2017-10-26 at 10:47

  Подходът на режисьора е погрешен. Аз съм запозната много подробно с историята . Това НЕ е история за духове и призрачно имение, а Е история за една умопобъркана жена, която пропилява милионите си за налудничавите си прищевки. Всички загадъчни моменти в трейлъра са безмислени. Това трябва да е психологическа драма за една жена, която е лабилна още от младините си. Нещо като женски вариант на Хауърд Хюз, но е била много безполезна, за разлика от него .

  Отговор

 • cazaril
  2017-10-27 at 10:58

  Ньом,

  Тоя Уинчестър би се вместил много удобно в някой vertigo цикъл.?

  Отговор

Коментирайте