Mindhunter
Нагледен пример как се кръцва гръцмул

Накратко: само три дни ни делят от премиерата на „Mindhunter” на Дейвид Финчър и Netflix са решили да ни напомнят за това (сякаш можем да забравим), като представят нов кратък трейлър на сериала. Рекламата не предлага нищо кой знае колко по-различно от това, което сме виждали до момента като кадри, но пък е с ужасно добър ритъм и монтаж и щеше да е светотатство да не я представим.

Припомняме, че „Mindhunter” е създаден по документалната книга на Джон Дъглас и Марк Олшейкър „Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit” от 1996 година и проследява специалисти-преследвачи на серийни убийци, които в края на 70-те години на ХХ век. поставят началото на специален отдел във ФБР. По-конкретно, сериалът проследява агентите Холдън Форд (Джонатан Гроф) и Бил Тенч (Холт МакКалани), които провеждат серия интервюта с убийци с цел да прозрат начина им на мислене и да имат отправна точка за решаване на бъдещи престъпления.

Гледаме трейлъра и се наслаждаваме на неподправения и уникален стил на Финчър и за пореден път се убеждаваме какъв гений е. Не бихме пропуснали нищо, в което той е замесен като режисьор, камо ли когато става дума за една от любимите му теми (която по стечение на обстоятелства и на нас ни е на сърце) – серийните убийци.

Mindhunter

Създател на „Mindhunter” е Дейвид Финчър, който е и режисьор на няколко епизода, наравно с Тобиас Линдхолм („A War”), Андрю Дъглас („The Amityville Horror”) и Асиф Капалдия („Amy”). Сценаристи са Джо Пенхал и Джефри Халей, а изпълнителни продуценти са Дейвид Финчър, Джошуа Донън, Чарлийз Терън и Сийн Чафин. В ролите са Джонатан Гроф, Холт МакКалани, Анна Торв, Хана Грос, Котър Смит и др.

Премиерата е 13 октомври 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments