Нов тийзър трейлър на „Castle Rock” на Стивън Кинг и Джей Джей Ейбрамс

от на 2017-10-09
 

CR

Намираме се в нещо като ренесанс във филмите и сериалите, вдъхновени от произведенията на Стивън Кинг. Разбира се, подобни екранизации винаги е имало – по две, по три на година, но сега количеството наистина е по-голямо и което е по-важно, качествените са повече от лошите. Тази година сред добрите нареждаме „То” „Играта на Джералд”, „1922” и „Мистър Мерцедес”, а сред неуспешните „Тъмната кула” и „Мъглата”.

В коя от двете категории ще попадне предстоящият нов сериал на Hulu „Castle Rock” тепърва предстои да разберем, но ако трябва да съдим по творческия екип, „премиса” и представения на New York Comic Con нов тийзър трейлър, който за разлика от първия разкрива истински кадри, ние бихме заложили на добрите.

Castle Rock” е дело на Сам Шоу и Дъстин Томасон, които са и изпълнителни продуценти наравно с Дж. Дж. Ейбрамс, Бен Стивънсън и Лиз Глоцер, а заглавието идва от името на добре познатия на всички фенове на Стивън Кинг измислен град Касъл Рок, където се развиват голяма част от неговите истории. Сериалът „комбинира митологичните мащаби и интимните разработки на героите от историите в най-добрите и обичани творби на Кинг, изплитайки епична сага за светлина и мрак, разиграваща се на няколко квадратни километра от гористите местности на Мейн”. Вижте трейлъра.

You have no idea what’s happening here, do you? В рекламата виждаме няколко елемента, които разпознаваме от творчеството на Кинг, но определено ни трябват повече подробности. Ето какво знаем за част от героите и актьорите, които ги изпълняват:

Андре Холанд е Хенри Дийвър е адвокат на осъдени на смърт затворници с уникална и сложна история в Касъл Рок – един от неговите клиенти е героят на Бил Скарсгард (който беше прекрасен като Пениуайз в „То”). Сиси Спейсик е отчуждена майка осиновителка на Дийвър, Рут, която е пенсиониран професор, в чиито избледняващи спомени може да се крие ключът за проблематичното минало на Касъл Рок. Скот Глен е пенсионираният шериф Алън Пангборн (познат от „Тъмната половина” и „Неизживени спомени”), Джейн Ливи е вманиачената на тема смърт и самопровъзгласила се за историк на Касъл Рок Джаки, Мелани Лински е брокер на недвижими имоти Моли Странд, а Тери О’Куин Дейл Лейси е „стълб на обществото” в града.

Как се заплита историята на тези герои и каква ще е основната мистерия тепърва предстои да разберем. Очакваме малко повече информация с пълния трейлър, но познавайки работата на Дж. Дж. Ейбрамс, доста неща ще останат скрити и ще трябва да гледаме самия сериал за да разберем. Ние нямаме нищо против.

Премиерата на „Castle Rock” се очаква през 2018.

 

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте