„Solo: A Star Wars Story“ е официалното заглавие на Star Wars-филма за Хан Соло

от на 2017-10-17
 

Толкова дълго време филмът, посветен на младия Хан Соло, беше „неозаглавен”, че ще ни бъде трудно да свикнем да го наричаме по друг начин. След края на месец юни, когато Фил Лорд и Крис Милър бяха уволнени като режисьори и на тяхно място „застъпи на вахта” ветеранът Рон Хауърд, нещата систематично и постъпателно се придвижват към финализиране. Няма причина да сме променили мнението си за бъдещата „origin”-история – може би най-вече заради неприязънта ни към избраните актьори смятаме, че тя е ненужна и ще бъде немощна „добавка” към любимата ни вселена на Star Wars, като единствената цел за съществуване на подобен филм може да е традиционната политика на безрезервна любов към парите на компанията Disney.

Но – без повече уводни думи, искаме да ви представим едно видео на режисьора Хауърд (знаете, той обича да споделя неща в социалните мрежи, особено ако самият той е в кадър, с вечната доволна усмивка), в което самият той ни осветлява за заглавието на филма, посветен на Хан Соло.

Solo: A Star Wars Story”. Да имаш заглавие вече е сериозна стъпка напред в бъдещето – че то не остана вече, има-няма след седем месеца ще се убедим окончателно в това дали е хубаво да бъдеш предубеден, за да не се разочароваш, или просто това са „бели кахъри” на фона на глобалните проблеми на човечеството… Всъщност е прекрасно, че компанията са решили да са минималисти – какво повече може да се каже, освен да обявиш едно име, превърнало се в емблема за няколко поколения и десетки галактики?! И беше ясно, че ще има пояснението, че е „История от Междузвездни войни“, това се очакваше. А разбира се – мистър Хауърд изиграва драматично показването на „табелката“, с лек апломб и с помощта на Чюи. Поне вече са свършили снимките, което е добър знак – остава само монтажът!

Няма да разкрием голяма тайна, ако обърнем внимание на факта, че по-голяма част от екипа ни сме хора, които държим (инатливо) на личното си мнение и надали скоро ще се откажем от „здравословния скептицизъм” по отношение на този филм. Ще се радваме мистър Хауърд да понамали евангелисткия си ентусиазъм (нямаме информация дали изповядва някаква религия, просто ни прилича на пастор-пропагандатор) и да пусне най-накрая някакви визуални новини от филма. Наясно сме, че това трябва да стане с върховното благоволение на „кралицата-майка” Катлийн Кенеди и да се съгласува с хронологията на другите новини от Star Wars-потока, но според нас е време да се отдели някакъв, па макар и по-малък слот и за това филмово „отроче” (да видим доколко недъгаво ще се роди)…

Премиерата на „Solo: A Star Wars Story” е на 25 май 2018.

$

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2017-10-18 at 09:59

  Аз пък почвам леко да се обнадеждавам.
  Само дебелата Сара Конър все още ме притеснява…..

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-10-18 at 11:45

  Впечатляващо е, че въпреки безумните проблеми около проекта, майската премиерна дата засега си стои като вариант.

  Отговор

  • 2017-10-19 at 16:10

   И аз това се надявам – да се спази декемврийската традиция, по която си сверяваме календарите постоянно. 😉


  • UZUMAKI
   2017-10-19 at 17:26

   Тя традицията по принцип е майска, ама времената се менят. :)


 • Riddick
  2017-10-18 at 14:12

  Ще е яко да му закачат трейлъра за Е8

  Отговор

  • heinrich
   2017-10-18 at 15:30

   Ами те точно така и ще направят.


  • UZUMAKI
   2017-10-18 at 22:18

   Дори и утре да пуснат първи тийзър, пак бая са закъснели с маркетинга, но пък самият бранд сам по себе си е реклама, така че все някак ще си продадат филма. Въпросът е, че „Соло“ може да няма „дълги крака“ в боксофиса, ако се окаже брадва, и да потъне бързо… на което вече се надявам. :) Жалко, в началото проектът ми се струваше файн и исках да се получи.


 • .
  2017-10-18 at 19:51

  Looking forward to „Ackbar: It’s a Trap Story“!

  Отговор

 • SkyT'Hunter
  2017-10-27 at 17:29

  Аз пък искрено се надявам и вярвам, че проектът вече има всички шансове да се получи! Нямаше да понеса някаква модернистична лигня от сорта на „Дедпул“. Катлийн Кенеди е железен професионалист, който няма да остави модернизмът в киното да съсипе това очаквано от 30 години приключение!
  P.S. – Сори, ама аз много харесах еп. 7! За „Rogue One“- да не говорим- БРИЛЯНТЕН!!!!

  Отговор

Коментирайте