Независимо, че трудно си пробиват път в потока от новини, документалните филми притежават притегателна сила, на която не може да се устои – особено когато темите им са свързани с непознати и/или екзотични неща, места и събития. Например – в Тълтипек, Мексико организират от години фестивал, посветен на пиротехническите умения. И режисьорът Виктор Яковлевски, с подкрепата на Бен Зайтлин („Beasts of the Southern Wild”) в ролята на продуцент и композитор (отново заедно с Дан Ромер), решава да покаже огнената феерия, която създават опитните майстори на бляскави фигури в небето. Така се прави дебютен филм! Oscilloscope Labs разпространиха официален трейлър на документалния филм „Brimstone & Glory”, който ние се каним да ви представим отдавна – ето, че сега му дойде времето!

Националният фестивал за пиротехнически умения в Тълтипек, Мексико е празненство, подобно на което няма никъде по света. Покровителят-светец на майсторите на фойерверки е свети Йоан Божи или Хуан де Диос и именно около неговия празник се завихря огнената фиеста, която продължава около десет дни. Специалистите демонстрират своята техническа виртуозност, начинаещите залагат на по-шумните и атрактивни запалителни материали и десетки екипи строят внушителни, импровизирани папие-маше „статуи” на бикове, които са предвидени за парада на градския площад – зарадени сериозно с фойерверки, които се изстрелват във всички посоки. Две трети от населението на града работи с пиротехнически материали – което прави от фестивала изключително предизвиктелно празненство, в чест на този специален занаят, който в продължение на поколения се предава като знания сред жителите на Тълтипек. Филмът „Brimstone & Glory” е направен като почит към традицията и духа на хората от градчето, които умеят да празнуват по наистина неповторим начин.

На такова място бихме отишли незабавно – отвсякъде са ти гарантирани непрестанен гърмеж, несравним блясък и феерични огнени вълшебства, които осигуряват приток на адреналин и наслада от живота. С абсолютното съзнание, че на подобен филм му е гарантиран (известен) фестивален живот, Oscilloscope Laboratoriеs са решили да го пускат в разпространение, което ще се случи от 27 октомври 2017. Пожелаваме им успех – дано публиката успее да стигне до филма!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *