4723d1e71df78924cf30d9cd0f7db0ae

Надали преди 115 години Биатрикс Потър е подозирала, че книжката с приключения на зайчето Питър, която пише и сама рисува 9 години по-рано, ще се превърне в една от най-любимите детски приказки, ще има десетки издания в многохилядни тиражи в цял свят и след известен брой рисувани интерпретации, създадени да забавляват малчуганите, ще се появи… една съвсем нова, луда адаптация.

Създадена с помощта на съвършените CGI-техники и режисирана от Уил Глук („Лесна, А?”, „Friends with Benefits”, „Annie”), тази версия на „Peter Rabbit” ще бъде доста екстравагантна в сравнение… най-вече с очакванията за детска история. Една от причините вероятно може да се открие в самия заек – той говори с гласа на Джеймс Кордън и е (малко) по-шантав от всичко, което сме си представяли. Вижте…

Дали от този шантав купон ще се получи семейна комедия? Силно се надяваме – не бихме имали обяснение защо иначе Sony ще влагат усилия в подобна история. Разбира се, популярността на героите и приключенията им ще вкара много зрители в киносалоните. Заедно с Кордън в актьорския екип са още Марго Роби, Елизабет Дебики и Дейзи Ридли – в ролите на тризначките Флопси, Мопси и Пухчо, също Роуз Бърн, а и Донал Глийсън като господин МакГрегър. И както шеговито се заканва пакостливият заек – „Това е само началото!”

Зайчето Питър, готов за приключения и бели, който омагьосва вече няколко поколения малки читатели и слушатели, поема главната роля в една съвсем нова, негова и съвременна комедия с особен характер. В този филм враждата между Питър и господин МакГрегър (Глийсън) ескалира ниемоверно, тъй като те са съперници за вниманието на добросърдечната съседка, която много обича животни (Бърн). Джеймс Кордън вкарва забележителен дух, доста закачливи елементи и дивашки чар в познатия образ на заека…

Много ще ни бъде интересно как ще посрещнат подобна трактовка традиционалистите и „пурист-ите” на тема адаптации – очакваме вълна от възмущение, генерирана от майки, които жадуват децата им да израстнат с герои, които не са чак толкова забавно-безразсъдни. А на нас този шеметен тон ни допада изключително много и с нетърпение ще очакваме по-пълен трейлър, с повечко детайли. По сценария на филма са работили режисьорът Глук и Роб Либер, като в основата са любимите книжки на Биатрикс Потър.

DD0AePoXkAE4YqC

Премиерата на „Peter Rabbit” се очаква на 9 февруари 2018 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *