Макар да забавихме с няколко дни този жизнено важен „ъпдейт” по адрес на най-новия филм с режисьорски подпис Джордж Клуни, все още сме актуални, защото за „Suburbicon” продължава да се говори – и покрай представянето му във Венеция, където предизвика противоречиви реакции у критиците, и покрай премиерата в Торонто.

Написан от гениалните братя Коен, филмът може да понесе всякакви определения, но от видяното до момента и прочетено като коментари, етикетът „комедия” е най-неподходящ. Paramount вече бяха пуснали първи – официален и втори – британски трейлър на мрачната саркастична творба, в която Мат Деймън е неузнаваем и изпълнен с ярост, но провокирани от негативни tweet-ове, с цел да изпреварят вълната от недоволни киноспецове в Торонто, са успели да подготвят и още една реклама. Тя е от онези, които са ни „най-любими” – с цитати от публикувани ревюта. Вижте!

При все, че няма нови кадри, ритъмът на монтажа, подобно и на предишните трейлъри, ни допада – не сме привържениците на „линейния” разказ и уважаваме всеки опит да бъдат затвърдени първоначалните ни положителни впечатления с образ-мозайка от различни ключови моменти. Дори на този съвсем предварителен етап сме склонни да повярваме на суперлативите по адрес на актьорското трио Деймън-Мур-Айзък, защото имаме представа на какво са способни, а когато получат сценарий на братя Коен, с намесата на Клуни и Гранд Хеслов, те могат да се развихрят.

Очакваме с нетърпение филма и защото ни е любопитно да проследим режисьорската работа на Клуни – не искаме да си спомняме за разочарованието „Пазителите на наследството”, а „Leatherheads” ни е безразличен, но харесваме много „Good Night, and Good Luck.”, „Confessions of a Dangerous Mind” и „The Ides of March”, така че очакваме да допълним картината на впечатленията. Ако в случая се усеща сериозното влияние на Коен – можем само да се зарадваме и да му стискаме палци да не е направил буквално „тяхно караоке”, както го обвиняват критици, видели вече филма…

Историята се развива в мирно, идилично предградие – емблема за „образцов семеен живот” в Щатите в края на 50-те години на ХХ в. Семейство Лодж са едни от обитателите в тази спокойна общност, но под привидната тиха повърхност се крие бурна и ужасна реалност. Главата на семейството Гарднър Лодж (Деймън) трябва да се движи из тъмните кътчета на града, изпълнени с измама, предателство и насилие. Това е приказка за много несъвършени хора, правещи много лоши избори…

Предлагаме ви да хвърлите поглед и на един… разчупен като визия постер, който доста ни допада.

Suburbiconmovieposterbigmain59902

Режисьор на „Suburbicon” е Джордж Клуни, който е и сценарист, в съавторство с Грант Хеслов и братята Джоуел и Итън Коен. В ролите са Мат Деймън, Джулиан Мур, Ноа Джуп, Оскар Айзък, Глен Флешлър, Меган Фъргюсън, Джак Конли и др.

Премиерата на кино в Щатите е на 27 октомври 2017, месец по-късно – и във Великобритания, а междувременно и до края на годината ще могат да го гледат киноманите в някои страни на Европа, Азия и Южна Америка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *