Време е за още един акорд по магическата китара, която освобождава музиката и я пуска да се рее… между два свята – нашия и Земята на мъртвите! Имаме сериозни надежди, че „Coco” лесно и бързо ще се превърне в новото явление на Pixar, с което студиото ще успеят да зарадват и малките зрители, зажаднели за интересни и оригинални приключения, и по-големите почитатели на анимациите (като нас), които – освен че са фенове, добре познават и нестандартния поглед на Тим Бъртън към имагинерния поздемен свят, изпълнен с духове и скелети (не само „Булка-труп”, но и колосалния шедьовър „Кошмари преди Коледа”!). Не е като да липсва база за сравнение, пък и обещанието е за „мюзикъл”, което прави нещата още по-сериозни що се отнася до потенциалната публика… За да не „философстваме” напразно, предлагаме ви да видите следващия пълен трейлър на „Сосо”, режисиран от Лий Улрих („Играта на играчките 3”) и Адриан Молина:

Филмът е „любовно писмо към Мексико”, чаровен реверанс към прочутия „Ден на мъртвите”, който присъства (почти) във всяка позната култура в света – японците например се „сбогуват” със своите починали близки на 15 август със запалени фенери, пуснати в реките и моретата, пресичащи земите на тази древна цивилизация. Но в случая с тази анимация става дума за 12-годишен малчуган, който не може да устои на музикалния порив, разтърсил съществото му просто защото нотите са в кръвта му, те са част от семейната традиция. По една случайност момчето се озовава в Земята на мъртвите – благодарение на китарата на пра-пра-прадядо си, и там е на път да узнае (почти) всичко, което го интересува за творческия потенциал, наследяван в семейството му…

Наскоро Лий Улрих сподели пред EW:

В деня, в който Джън Ласитър (творчески ръководител на Pixar Animation Studios, Walt Disney Animation Studios и DisneyToon Studios) даде „зелена светлина” за този филм, аз усетих огромната тежест, която се стовари върху плещите ми, защото бях абсолютно наясно, че ще работим по нещо напълно различно от всички проекти, с които се е занимавало студиото до момента…(пазят се, да не уплашат публиката), интуитивно вярваме, че нещата трябва да се получат. Все пак става дума за Pixar – студио с традиции и с легендарни аниматори. Вижте още един многоцветен и изпълнен с герои постер, който си е прекрасен визуален анонс „кой кой е” във филма.

PixarsCoconewposterbigmainimg599

С риск да станем прекалено подробни, ще припомним отново синопсиса на „Сосо”, защото ни се иска от все сърце колкото се може повече хора да видят новия Pixar с децата си и да се зарадват на истински впечатляваща, многоцветна и забавна анимация, каквато очакваме от подопечните на Ласитър…

Coco” разказва историята за тайните музикални амбиции на 12-годишния Мигел (Антъни Гонзалес), който живее в оживено и шумно мексиканско село, но е потомък на фамилия обущари, които не понасят музиката. От поколения Риверас са забранили музиката, защото вярват, че са прокълнати от нея; както разказва семейната история, прадядото на Мигел изоставил жена си преди десетилетия, за да следва собствената си мечта да свири, оставяйки контрола над фамилията в ръцете на прабабата на момчето – Имелда (Рени Виктор).

Но Мигел тайно желае да улови истината за себе си, вдъхновен от най-любимия си изпълнител на всички времена, починалия Ернесто де ла Круз (Бенджамин Брат). Едва след като разкрива невероятна връзка между себе си и Де ла Круз, момчето поема инициатива да се съревновава с известния певец и случайно попада в Земята на мъртвите.

Не след дълго, в този красив подземен свят Мигел открива душите на семейството си – поколения отдавна умрели, но все така жизнени предци, сред които и прабаба му Имелда. Получил възможността да обикаля Земята на мъртвите, Мигел избира да проследи самия Де ла Круз. Обединявайки усилията си с приятелски настроен (скелетен) призрак – мошеник, подвизаващ се с името Хектор и озвучаван от Гаел Гарсия Бернал, – момчето трябва да открие Де ла Круз, да получи благословията на семейството си да бъде музикант и да се завърне в света на живите, преди времето му да изтече…

 

Ролите в тази калейдоскопична феерия озвучават младият дебютант Антъни Гонзалес, Гаел Гарсия Бернал, Рени Виктор, Бенджамин Брат, Едуард Джеймс Олмос, Габриел Иглесиас, Чийч Марин, Ана Офелия Мургуя, София Еспиноза, Луис Валдес, Ломбардо Бояр, Селене Луна, Бианка Арацели и други.

Премиерата на „Сосо” е 22 ноември 2017 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *