Няма време за губене – в самия край на рекламната кампания на „Blade Runner 2049” май остана да очакваме един от трите късометражни въвеждащи филма, които запознават зрителите със света и с детайли около някои от неговите герои. Междувременно се оказва, че „Vice” са били допуснати на снимачната площадка и техен екип е конструирал любопитен документален поглед върху детайли, свързани с декори, макети, реквизит, които създават усещането за реална атмосфера в бъдещия филм. Паралелно с това им е била предоставена възможност да разговарят с всички главни лица в екипа на „Blade Runner 2049” – като се започне от Дени Вилньов и режисьора на самия „Blade RunnerРидли Скот, през Харисън Форд (прочут с трудния си характер на интервюта) и Райън Гослинг, та чак до хората от продуцентския екип. И не пропускайте да обърнете внимание на втория дълъг featurette, посветен на наследството, завещано от оригиналния филм.

Разбира се, завиждаме искрено на екипа на „Vice”, но пък изгледахме с интерес материалите им и си повторихме за пореден път, че просто трябва да изчакаме да минат още 13 дни. Тогава ще видим филма, самата мисъл за чието съществуване преди известно количество години ни се струваше кощунство…

Трийсет години след събитията в първия филм, един нов „ловец” от полицейското управление на Лос Анджелис К (Райън Гослинг) разкрива отдавна погребана тайна, която може да предизвика тотален хаос във вече разрушеното човешко общество. След откритието си, К вече има мисия – да открие Рик Декард (Харисън Форд), бивш „ловец”, изчезнал от света в последните трийсет години…

Режисьор на „Blade Runner 2049” е Дени Вилньов, сценарият е на Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот). С роли във филма ще видим Харисън Форд, Райън Гослинг, Робин Райт, а също и Дейв Батиста, Ана де Армас, Силвия Хукс, Баркхад Абди, Карла Жури, Макензи Дейвис, Джарет Лето и др.

Премиерата на филма е на 6 октомври 2017.

011

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

28 Comments

    1. Той доминира ама не с толко 🙂 Масовата публика не го оценява

    2. За съжаление, но и без да е изненада: филмът е боксофис бомба.

    3. Мисля си, че проблемите като цяло за щатския боксофис в последните месеци се дължат и на поредицата инциденти, които се случиха напоследък и на доста потенциални клиенти просто явно не им е до ангажиращо кино като цяло, даже и за такова монументално събитие като BR2049. Кофти тайминг, баце..

    4. Обяснението е по-просто: масовата публика не гледа такива филми.

    5. Рекламната кампания беше достатъчно силна, критическия възторг, големите актьори а и Блейд Рънър като попкултурен мит трябваше да са достатъчни да осигури поне стабилен дебют, ако всички беше сравнително нормално в Щатите. Вече оплакванията за дължината и бавното темпо на филма логично биха отблъснали зрителите за следващите уикенди, но при нормално стечение на обстоятелствата трябваше поне уикенда да е солиден. Не му върви на тоя франчайз и т’ва си е…

    6. IMAX залата 19:30 беше почти пълна на макс. Имаше майки с деца и хора, които въобще не знаеха че има първа част. Втората прожекция 22:45 имаше 10-20 човека, не повече.

  1. Interlinked.
    Неделя, на IMAX 19:30. Изгледах го от 4и ред, излязох 22:30 и си купих нов билет за 22:45.
    Cells interlinked.

  2. Като цяло… най-тъпият филм, с претенции в жанра, а този жанр не се слави с особено качествена продукция, принципно.
    В допълнение, най-тъпото продължение, което гледам за последните четири-пет години. Даже в „Бързи и яростни“ 8 и Силата се пробужда имаше симпатични моменти.
    Жалко за актьорския състав.

    Бая хора си тръгнаха преди края, само упорството и това, че съм фен на фантастиката ме удържаха и мен. Но ги разбирам напълно. (все пак Бързите не го догледах целия, може да е имало още нещо по-готино до края). Пълна щета, загубено време и едни загубени пари. Надявам се и боксофисите да го оценят подобаващо, че белким не решат да правят трети…

  3. Филмът е солиден отвсякъде, време е най-накрая да драснете ревю, за да се поолея със по-задълбочения коментар

    1. Ревюто би трябвало да е качено до ден-два.

  4. Blade Runner 2049 $32.8M $32.8M чак пък бомба… 32 милиона за първи уикенд в САЩ. При филм с Райън Грослинг и Харисън Форд, силна реклама и легендарен статут на първата част….. Поизлъгани хора доста. На бас, че вторият му уикенд ще е на половината и забрава, забрава…. Само хардкор фенове накрая ще си спомнят за тази неудача.
    Много са паднали критериите за „бомба“… даже Кингсмън дебютира с повече, да не говорим за То и други дебюти наскоро…

    Може и да събере 100 млн. в щатите… за съжаление и да видим още по-скапана трета част…

    1. Еби си не компетентната лишена от вкус майка бе, боклук скапан!

    2. Amane, ти верно си някакъв тъпак. Не знам как си натрупал толкова тъпота, че да изпишеш тия глупости по-горе за филма… Също така: боксофис бомба означава боксофис провал, което автоматично обезсмисля и втория ти коментар.

    3. Сега разбирам защо им пада качеството на тези продължения. Те се правят за хора с речников запас от стотина думи, половината от които псувни. Направо съм респектиран от факта, че използваш кирилица, а не си шибнал маймуница.
      Инак, е елементарно – мнението си е мнение и твоето дори да е различно, не означава, че трябва да отправяш квалификации. Това към „по-възпитания“, кино-професор. Инак, извинявам се, не съм те разбрал за смисъла на бомбата. Тъй като беше номер едно в САЩ, независимо от скромния си бокс-офис. Едва ли това ме прави точно „тъпак“, но бъди здрав и умен. С което филмът по-добър няма да стане, нито по-успешен.
      А да, понеже си от екипа на сайта, тези псувни и обиди в правилата ли са или кой както му дойде. Така или иначе – 1 читател на сайта. Поне ще сте си хомо…генни и консистентни в мненията и разбиранията. Успех!

    4. Със сигурност с напускането ти ще се покачи местното ай-кю, ефенди. 🙂 Ае, жив и здрав!

    5. „Като цяло… най-тъпият филм, с претенции в жанра, А ТОЗИ ЖАНР НЕ СЕ СЛАВИ С ОСОБЕНО КАЧЕСТВЕНА ПРОДУКЦИЯ, принципно.“ И две изречения по-късно – „Бая хора си тръгнаха преди края, само УПОРСТВОТО И ТОВА, ЧЕ СЪМ ФЕН НА ФАНТАСТИКАТА МЕ УДЪРЖАХА и мен.“

      Абе, нищожество с раздвоение на личността, ходи да лапаш кура на вин дизел докато си мислиш за лазерния меч на дж. дж. в раздипления ти от навирания на малоумни комерсиални филми анал бе, шизофреничен отпадък на зомби-масовата куРтура! И за да не се респектираш толкова от словесното насилие, ето един специален поздрав на шльокавицата, която си поръча – kur i za onaq kurva maika ti deto te e izsrala, carvul jalak!

  5. Здравейте.
    Гледал съм Blade Runner от 1982 година поне 10 пъти… В това число всички версии с алтернативни финали и времетраене.
    Бях притеснен за продължението. Притеснен и в същото време с доста големи очаквания… Днес го гледах в най-доброто кино и зала според мен – IMAX в Младост 4. Не знам дали някой ще са съгласни с мен но половината от магията и въздействието на този наистина Велик филм – Blade Runner (1982), се случи благодарение на музиката на Вангелис. Музика, която в комплект с невероятни актьори, сценарий, режисура и магията на това време, ме караше да настръхвам… Днес настръхнах само веднъж – в края на филма, когато пуснаха оригинална тема от 1982г. на Вангелис, макар и почти 1:1 изпълнена от Бенджамин Уолфиш или Ханс Цимър. Много тъжно но никъде не видях споменато името на гениалния композитор…
    Без да навлизам в подробности ще оценя и двата филма на две части: Музика и Кино
    Blade Runner (1982) : Кино – 9 от 10, Музика – 10 от 10
    Blade Runner 2049: Кино – 6,5 от 10, Музика – 3,5 от 10. Всъщност музика нямаше… Имаше само ефекти и звуци, с нищо запомнящи се.

    Мисля, че повече ще се хареса и печелят тези, които не са гледали първия филм.
    Това е моето лично мнение и исках да го споделя с Вас.
    Бъдете здрави и гледайте повече качествени филми!

    1. Не настоявай, че току виж си отнесъл някоя псувня и други комплименти. Различните мнения не се толерират 🙂

    2. Ма, ти още ли си тука бе, палячо? Какво продължаваш с pussy fart-овете? Аре, взимай си детското меню, спиралата на майка ти и златния билет за „fat and furious IXV“ и да те няма, чекиджия насран.

    3. Не се толерират само имбецилите, имбецил.