Stephen-King-1922-Netflix-Movie-Trailer

Тъмната кула” и „То” вече са в историята (първият се записа като позорен, докато вторият се отбеляза със златни букви), но филмовите адаптации по Стивън Кинг за тази година продължават, при това с две доста обещаващи заглавия, продуцирани от Netflix – „Играта на Джералд” и обекта на настоящата ни новина, „1922”, който вчера се сдоби с първи трейлър.

1922” е екранизация по едноименната новела от сборника „Зъл мрак, угаснали звезди” и разказва историята на Уилфред Джеймс, който заявява, че през 1922 година с помощта на сина си убива своята съпруга Арлет, която заплашила, че ще продаде фермата им и ще го напусне, за да заживее в града. Скоро след това животът на Уилфред се превръща в ад, когато духът на мъртвата му жена се явява да го тормози, а домът му е нападнат от орди плъхове.

Режисьор на „1922” е Зак Хилдич („The Toll”, „These Final Hours”). В главните роли са Моли Паркър („Къща от карти”) и Томас Джейн, който е нещо като ветеран в екранизациите по Кинг – гледали сме го в „Мъглата” и „Капан за сънища”. Вижте трейлъра.

Не всички от нас са чели новелата на Стивън Кинг (наложили сме вето – никой нищо да не ни разказва по отношение на сюжета, за да не се потвърдят някои съмнения, които имаме) и видяното успява да ни заинтригува. Обичаме, когато зад манифестирането на ужаса, без значение каква форма приема (зомби, призрак или пък любимите ни плъхове), стои някаква психологическа причина. Сигурни сме, че ще има и някаква изненада накрая, но не ни казвайте нищо!

Още веднъж, режисьор на „1922” е Зак Хилдич („The Toll”, „These Final Hours”), който е и автор на сценария, по новелата на Стивън Кинг. Освен Моли Паркър и Томас Джейн, в ролите са Дилън Шмид, Нийл Макдона, Брайън д’Арси Джеймс, Кейтлин Бернард и др.

Премиерата е на 20 октомври по Netflix.

1922-thomas-jane-2

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Като история „Джералд“ може да бъде по-хард и далеч по-въздействащ, но като трейлъри засега този ме купува повече.

  2. На литературно ниво „1922” е много по-силно произведение от „ Играта на Джералд”. Много добра новела . Нямам търпение за филма.