Трейлър на пълнометражния документален филм „Eric Clapton: Life in 12 Bars”

от на 2017-09-09
 

Сигурно има записани хиляди часове материал, посветени на Бога на китарата, когото стотици виртуози с преклонение и известно страхопочитание наричат „Slow Hand”. Ерик Клептън е легенда, той е символ и идол, и разбира се – има десетки филми – документални разкази, концерти и участия в шоу-програми, които пазят истината за неговия талант. Лили Фини Занук (носителка на Оскар като продуцент на „Да возиш мис Дейзи”) е автор на нов документален поглед към живота на притежателя на 18 награди „Грами” и звезда на Рок енд Рол Алеята на славата – „Eric Clapton: Life in 12 Bars”.

Когато говорим за блус – никой не може да се сравнява с него!
Той е изключителен революционер.
А ето какво казва Б.Б.Кинг за него:

Бялата Америка не обръщаше внимание на блуса. Благодарение на Ерик много врати бяха отворени…

Премиерата на този изключителен документален филм, представящ много истини за живота на музиканта и за реалността, която го прави такъв, какъвто го познават феновете му, беше вчера, в програмата на филмовия фестивал в Торонто. Структурата на филма е оформена от откровения на самия Клептън и негови песни, като са включени интервюта с членовете на „Yardbirds”, „Bluesbreakers”, „Cream”, „Blind Faith” и „Derek & the Dominos”, както и думи от семейството му, приятели, съвременници и други легенди, като Джими Хендрикс и Джордж Харисън.

Продуценти на откровения, разтърсващ, трогателен разказ са Passion Pictures – Джон Батсек, които застават и зад „Searching For Sugarman”. Очаква се „Eric Clapton: Life in 12 Bars” да бъде разпространен от 10 февруари 2018 чрез Showtime сред потребителите на тази платформа. Много би ни се искало да си организираме друга среща с филма на голям екран – и си струва поне да помечтаем…

Коментирайте