Сред толкова разнообразни новини от най-различни фестивални локации, време е да споделим и за успеха на дебютния филм на Грета Гъруиг в ролята на режисьор – „Lady Bird” – премиерата му в Телюрайд преди няколко дни е била едно от събитията на фестивала. След два дни ще го видят и феновете в Торонто и ще има възможност за сравнение на впечатленията, но това, което виждаме в трейлъра на филма, е повече от достатъчно – поне по отношение на Сърша Ронан. Младата актриса доказва неуморно как хамелеонски успява да влезе в най-различни образи през годините и е истинско удоволствие да очакваш следващ филм с нея.

Едно е безспорно – всеки притежава много… силен характер! Творбата на Геруиг е личен прочит на вечно сложните, непредсказуеми отношения между майка и дъщеря, която – с присъщия безразсъден инат на тийнейджърството – никак не е наясно какво иска от себе си и живота. Ето какво споделя дебютиращата режисьорка:

Когато пишех сценария на „Lady Bird”, много ми се искаше да успея да го направя като калейдоскоп. Мисля, че най-голямата трагедия на детството е, че започваме да го оценяваме в момента, в който то си отиде; не можем да се насладим на даровете, които имаме, защото не ги разбираме – докато не ги изгубим…

Виделите вече филма твърдят, че актрисата Геруиг разкрива неподозиран талант – със сериозна режисьорска работа върху комедийно-драматичните семейни взаимоотношения, като резултатът е наистина вдъхновяващ филм.

Историята на „Lady Bird” е своеобразен портрет на млада дама с артистични способности и стремежи (Сърша Ронан), която е принудена да отстоява себе си в сянката на властна майка с голямо сърце (Лори Меткалф) и се опитва да открие път за бягство от родния си град Сакраменто в не толкова далечната 2002 година.

В този филм, посветен на порастването, се наслояват различни настроения върху представи за живота и реалността, които оформят цялостната картина на този чаровен филм, изпълен с обич – в него емоционалните и комични детайли променят местата си в особено динамично взаимодействие. Актьорите Лукас Хеджис и Тимъти Шаламе ще влязат в ролите на мъжете в живота на „Lady Bird”, Бийни Фелдстейн ще изиграе нейната най-добра приятелка, а Трейси Летс е в ролята на бащата.

Lady-Bird-poster

В актьорския екип са още Луис Смит, Стивън МакКинли Хендерсън, Одея Ръш, Джордан Родригес, Мариеле Скот. След представянето му в Торонто, уважаваните и много харесвани (не само от нас) А24 планират режисьорския дебют на Грета Геруиг да бъде разпространен на кино от 10 ноември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *