Харесахме доста „Hell or High Water” и новата, че режисьорът на филма Дейвид Макензи и една от звездите – Крис Пайн работят отново заедно по следващия си филм, ни радва извънредно. Още повече, че това е история, която Макензи иска да разкаже от години. Сега, с помощта на Netflix това най-сетне ще се случи.

Става въпрос за историческия филм „Outlaw King”, посветен на Робърт Брус (изигран в „Смело сърце” от Ангъс Макфейдън). Крис Пайн ще влезе в главната роля, а в поддържащите ще му помагат Арън Тейлър-ДжонсънФлорънс Пъг („Lady Macbeth”), Стивън Дилейн и др.

Действието проследява изключителната историческа година след коронацията на Робърд Брус като крал на Шотландия, който поради изненадваща атака е принуден да отиде в изгнание, където събира сили за завръщането си. Пътят му е изпълнен със сурови сблъсъци и загубата на много близки хора. Снимките текат от няколко седмици, а вчера получихме първи поглед към героя на Пайн. Предлагаме ви да хвърлите едно око:

Netflix-Releases-First-Image-of-Chris-Pine-in-Film-OUTLAW-KING-1200x520

Отдавна не сме гледали добър исторически филм с епични битки. Донякъде фентъзи сериала „Игра на тронове” удовлетворява потребностите ни от мечове, лъкове, стрели и сблъсъци на армии, но чувството е съвсем различно и наистина ни липсват продукции от рода на „Гладиатор” и „Небесно царство”. Снимката ни допада, защото е доста изчистена и семпла, харесват ни цветовете и естественото усещане, което носят. Надяваме се да видим истински добър филм и имаме всички предпоставки това да се случи.Очаква ни може би най-мащабният проект на Netflix, така че стискаме палци да продължават в същия дух.

В заключение ви предлагаме няколко думи от самия режисьор:

Толкова съм щастлив за възможността да задълбая в история на Робърт Брус и да открия някои от истините, които често се замъгляват от легендата. Това е шестият ми филм, сниман в Шотландия и есента е любимият ми сезон за тази работа. Радвам се, че ще мога да покажа красивите шотландски елементи – били те дъждове, светлина, бури и снегове. Гордея с, че малката ни компания Sigma films успя да направи този филм, благодарение на Netflix.

Също така съм много доволен, че Крис Пайн, с когото работих по последния си филм, се съгласи да участва. Знам, че Крис ще придаде една наситеност на образа на Робърт и битката му да си възвърне страната. След като е коронясан, той претърпява кошмарно поражение и е принуден да бяга с шепа мъже, които със зъби и нокти, със смелост и хитрост, си проправят пътя към победата. Това си е един вид guerilla warfare срещу могъщ, голям и по-добре зареден с ресурси враг. Една от най-славните истории за завръщане в историята.

Нямаме търпение да видим първия трейлър!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *