Първи клип от „Blade Runner 2049” с Райън Гослинг

от на 2017-09-10
 

Отразяваме абсолютно всичко, което излиза като рекламен материал покрай „Blade Runner 2049” на Дени Вилньов. Последно разбрахме подробности около времетраенето на филма и видяхме кратък филм с Джаред Лето, който хвърли светлина върху предисторията. Понякога виждаме и неща, които сме искали да запазим за самия филм, но ентусиазмът ни е твърде голям, за да практикуваме въздържание. В случая става въпрос за първия клип от филма, който ви предлагаме да видите, след като си припомните официалния синопсис:

Тридесет години след събитията в първия филм, един нов „ловец” от полицейското управление на Лос Анджелис К (Райън Гослинг) разкрива отдавна погребана тайна, която може да предизвика тотален хаос във вече разрушеното човешко общество. След откритието си, К вече има мисия – да открие Рик Декард (Харисън Форд), бивш „ловец”, изчезнал от света в последните тридесет години…

Вижте клипа:

Странно е, че от студиото са преценили да ни покажат именно най-притеснителния елемент от филма, а именно зоните със социално онеправдани. Хич не ни се искаше точно този филм да бъде обвързан с политическия zeitgeist, поне не по толкова очевиден начин. В друга реклама се споменаваше за стена, която отделя прослойките. Още тогава предположихме, че ще видим някакъв вид андроидни бежанци, които героят на Гослинг ще спасява. Струва ни се ужасно елементарно и силно се надяваме притесненията ни да не се сбъднат. Отделно в клипа Лени Джеймс сякаш доста преиграва.

Иначе визуално сцената е чук. Харесват ни цветовете и осветлението и в никакъв случай не бихме искали да звучим скептични по отношение на филма. Имаме доверие в Дени Вилньов и екипа му. „Blade Runner 2049” е най-чаканият филм тази година. Просто сме внимателни да не се хайпнем твърде много, което след това да доведе до разочароващи резултати. С наближаването на премиерата най-вероятно ще се появят още куп рекламни материали, които ще отразим прилежно, макар че ни се иска да спрем да гледаме каквито и да са клипове от самия филм.

В случая обаче добавяме една нова телевизионна реклама, която сме изпуснали:

Повече по темата можете да прочетете в новините ни до момента.

Режисьор на „Blade Runner 2049” е Дени Вилньов, а по сценария са се трудили Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот). Оператор е великият Роджър Дийкинс. Ролите са разпределени между Харисън Форд, Райън Гослинг, Робин Райт, а също и Дейв Батиста, Ана де Армас, Баркхад Абди, Силвия Хукс, Карла Жури, Макензи Дейвис и Джарет Лето.

Премиерата на филма е 6 октомври 2017.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Liubo Ursiny
  2017-09-10 at 13:18

  Този клип е доста meh… но поне имаме R-рейтинг.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-09-10 at 13:56

  I won’t push play.

  Отговор

  • Liubo Ursiny
   2017-09-10 at 20:42

   Lucky you. Останах стъписан – след трейлърите и мини-филма, това е като стъпка назад във всяко едно отношение. Надявам се да е някакъв заблуден workprint, или пък въобще да не присъства във финалната версия.


 • Riddick
  2017-09-10 at 14:45

  Като пубер, много се кефех, като почнаха да пускат трейлъри, преди прожекциите на филмите.
  Сега ми липсва онова време, когато влизахме в киносалнона, само заради заглавието, актьорите и очакванията.

  Отговор

Коментирайте