Наричат Елмор Ленард най-добрият криминален писател на Америка и със сигурност всеки ще се сети за „Джаки Браун”, „Извън контрол”, „Ескот до затвора” и още десетки истории, които са минавали пред очите ни или в книжните си издания, или като екранизации. Сред новините от изминалата седмица беше и информацията, че изпълнителните продуценти на „Justified” Карл Бевърли и Сара Тимбърман са се ангажирали три от романите от цикъла „Детройт” да бъдат превърнати в телевизионна поредица. Според Deadline това са „Unknown Man #89”, „Pagan Babies” и „Mr. Paradise”, а продуцентите се опитват да се сдобият с правата на още от 12-те романа на Ленард, чието действие се развива в Детройт.

За работа върху адаптацията е ангажиран Тод „Кип” Уилямс („Door in the Floor”), като на всеки роман ще бъде посветен по един сезон, а персонажите ще преминават в следващите части на поредицата (нещо, което е характерно и за книгите). В екипа изпълнителни продуценти се включват и сина на Ленард – Питър Ленард, както и Кери Шмид.

ELDETROIT

За незапознатите – предлагаме (известен) ориентир какво може да се очаква от поредицата:

Unknown Man #89 е посветен на един съдебен пристав, който се впуска в търсене на акционер, но се оказва изложен на невероятни опасности, за съществуването на които дори не е предполагал.

Pagan Babies разказва за отец Тери Дън, който си въобразява, че е видял всичко по улиците на Детройт, но заминава за Руанда и изведнъж от пияница в тениска на Nine Inch Nails се превръща в човек, който иска да помогне на сираците, които е срещнал по време на пътуването си. Стари „дружки” го завличат в далавери за бързи пари, но не се знае кой накрая ще излезе чист от играта…

Mr. Paradise пък проследява една умна моделка на Victoria’s Secret, която се опитва да припечели нещо, след като е оцеляла след двойно убийство в имението на един милионер, но на пътя й застава едно самотно ченге…

С нетърпение ще очакваме някакво развитие по идеята за телевизионни екранизации на детройтските истории на Ленард – и ще ви информираме, узнаем ли още детайли (като режисьор и актьорски екип, например)!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *