Сигурно беше логично да се предположи, след успешната поява на шантавия Джарет Лето в „Отряд самоубийци”, че Warner Bros. и DC Films няма да се „кротнат” и ще се опитат да експлоатират максимално образа на култовия Жокер. И съвсем не е шеговита новината, че самият Мартин Скорсезе ще продуцира начинанието, а за режисьор е поканен Тод Филипс, „майсторът” на няколкото броя „Ергенски запои”, „Път с предимство” и други подобни забави. Според Deadline проектът е в „начална фаза на развитие” и се предвижда сценарист на одата за Жокера да бъде Скот Силвър („Eight Mile”). И още едно уточнение – бъдещият филм ще бъде „spin-off” от вече оформилата се вселена на DC, като най-вероятно авторите ще се фокусират върху „origin story”.

Тук идва големият въпрос – кой ще поеме ролята? Ясно е, че при такива предварителни условия Джарет Лето е изключен от уравнението. За момента авторите са заявили сериозно намерение да се върнат в миналото с млада версия на Жокера и да се направи „мрачен и сериозен криминален трилър, чието действие се развива в Готъм сити в началото на 80-те години”, като основната цел е да се избяга от усещането за DC-вселената и да се срещнем отново с атмосферата от филми на Скорсезе от тази ера, като „Шофьор на такси”, „Разяреният бик” или „Кралят на комедията”…

Колкото и шантаво да звучи всичко в тази новина, на нас ни изглежда доста интересно и не чак толкова еретично да се реализира подобна, съвсем „отплесната” идея. Няма никакво значение дали Marvel биха направили подобна рискова стъпка, дори няма голямо значение как ще се позиционира този филм сред историите за другите герои на DC (все пак той ще бъде „извън канона”) – най-важните и супер-деликатни въпроси са може ли да поеме такъв товар на плещите си Тод Филипс (или ще разчита на Скорсезе да го спасява?!) и кой ще бъде актьорът, който ще се наеме с „опасната” (както казва Джак Никълсън на Хийт Леджър) роля?

Научим ли за развитие по темата – ще споделим своевременно. За момента няма никаква хронология по проекта, тъй като предстоят много избори и (съдбовни) решения.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Според мен е тъпо постоянно да сменят актьорите! Всяка година ли ще имаме нов Жокер?

    1. При толкова висока летва, нищо чудно, че търсят подходящият актьор.
      Джак Никълсън и Хийт Леджър не на шега развиха образа на Жокера.
      А Джарет Лето… Не знам какво точно се опита да направи… Пълен пас загадка в някакъв свирен мач.
      Може би маниакалният глас на Марк Хамил (Той вече е влизал в кожата на Жокера, та дори само като глас) и защо не един Бенедикт Кимбърбач

  2. Като се замисля Бени Бубу не е лоша идея да бъде жокер. Има странен фейс, има си актьорския диапазон, що да не ?
    Ама сякаш почва да ми писва да го гледам навсякъде. Това не означава, че не го харесвам.
    Фасбендер също има маниакален фейс и може да покрие жокера, като персонаж. Виж обаче и двамата са прикрепени с договори към Марвел, кой знае до кога.
    Единствен от изброените Джиленхол не се е намесил в комиксовите филми и може да бъде интересен избор. Ама ако говорим за ориджин стори, мисля с Лето са на близка възраст, няма да изглежда много по-млад.

  3. Очаквам филм за кюлотите на Жената-Котка и за домашните прилепи на Батман Минчо и Бончо.