Само преди няколко дни видяхме, че в момента Сърша Ронан е ангажирана сериозно с „Lady Bird” на Грета Гъруиг; екранизацията по Иън Макюън „На плажа Чезъл”, в която си партнира с Емили Уотсън и Ан-Мари Дъф, ще дебютира следващия месец в Торонто, а ето че преди няколко дни се появи и първа поглед към подготвяната продукция „Mary, Queen Of Scots”, чиито снимки вече са започнали.

Както може да се предположи от заглавието, на фокус е драматичната история на Мария Стюарт и – както свидетелства първата снимка, всичко ще бъде изпипано по каноните на историческите продукции, а на зрителите великодушно ще бъде предоставена възможност да се върнат в XVI век – времена на конфликти, заговори между кралски дворове и златната ера на Елизабет I.

Saoirse-Ronan-Mary-Queen-Of-Scots

Първата ни асоциация, след като видяхме снимката, ни върна в далечната 1998 година, когато за ролята на кралица Елизабет в едноименния филм на Шекар Капур Кейт Бланшет получи Оскар – Сърша изглежда като по-малката сестра на Кейт. И се размечтахме какво ли би било, ако двете актриси решат да обединят отново усилията си за разказване на (някоя) история на кино – все пак в „Hanna” Ронан е все още на 17, представете си как биха си партнирали след някоя и друга година…

В „Mary, Queen Of Scots”, написан от Бо Уилимън („House Of Cards”) и режисиран от Джоси Рурк, ще се задоволим с Марго Роби в ролята на Елизабет I – тя със сигурност е наясно, че колкото и епизодична да е ролята й (все пак фокусът е върху шотландската, не върху английската владетелка), неминуемо ще я сравнят с присъствието на Бланшет.

Mary, Queen Of Scots”, продуциран от Focus Features, проследява изпълнения с изключителни вълнения живот на чаровната Мария Стюарт – както е известно от историята, на 16 години тя става кралица на Франция, на 18 остава вдовица, връща се в родната Шотландия с претенции към трона. Двете с Елизабет са отявлени врагове и, както гласи синопсиса на филма – „съперници във властта и в любовта, двете владетелки се борят в един свят, създаден от и за мъжете, и трябва да решат как да играят сложната игра на женитби и отвоюване на независимост”. Мери иска да управлява, отправя претенциите си към английския трон, застрашава суверинитета на Елизабет, вихрят се конспирации, но… всички знаем как завършва тази безпощадна игра, с обезглавяването на Мария Стюарт на 8 февруари 1587 година.

Нямаме търпение за 2018, когато ще видим двете кралици в действие!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *