„Annihilation“ на Алекс Гарланд с официална премиерна дата

от на 2017-08-05
 

alex-garland-ex-machina-annihilation-interview

Ликувайте, защото вторият филм на писателя, превърнал се в режисьор, Алекс Гарланд, вчера се сдоби с официална премиерна дата и тя е 23 февруари, 2018 година. След великолепния дебют „Бог от машината“ следим изкъсо кариерното развитие на Гарланд,  а ентусиазмът ни е подхранван и от факта, че в момента работи по адаптирането на научно-фантастичната трилогия „Съдърн Рийч“ на Джеф Вандърмиър. За незапознатите със сюжета на първия роман (изд. „Екслибрис“), споделяме неговата анотация:

Зона Х е изолирана от останалата част от света от десетки години. Природата е заличила и последните следи от човешка цивилизация. Правителствената агенция „Съдърн Рийч“ упорито продължава да изпраща експедиции в зоната. Първата описва непокътнат райски пейзаж, втората завършва с масово самоубийство, третата – в дъжд от куршуми, когато членовете ѝ се избиват взаимно. Участниците в единадесетата експедиция се завръщат като сенки на хората, които са били и след седмици всички умират от рак. „Анихилация“, първата книга от трилогията „Съдърн Рийч“, е разказ за дванадесетата експедиция.

Групата е съставена от четири жени – антрополог, геодезист, психолог (водача на експедицията) и нашия разказвач – биолог. Задачата им е да проучат терена, да запишат всички наблюдения и преди всичко да се предпазват от замърсяване в Зона Х. Те пристигат, като очакват неочакваното, и Зона Х не ги разочарова – откриват огромна топографска аномалия („подземна“ кула) и форми на живот, които надхвърлят човешкото разбиране – но онова, което променя всичко, са изненадите, които членовете на експедицията носят със себе си през границата на Зоната и тайните, които крият една от друга.

На този етап нямаме какво друго да коментираме, освен че много ще се радваме да видим в какво състояние е филмът, било то и под формата на кратък тийзър. Неотдавна писателят Джеф Вандърмиър сподели малко подробности около колаборацията си с Гарланд, които, заедно с всички останали новини по темата, можете да откриете тук.

Припомняме, че в ролите ще влязат влязат Натали Портман, Джина Родригес, Теса Томпсън, Дженифър Джейсън Лий и Оскар Айзък.

Оставаме в очакване на нов поглед към продукцията, който обещаваме да споделим своевременно.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2017-08-05 at 12:49

  До 2 месеца ще има трейлър

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-08-05 at 15:11

  Ex, какво си Нострадамусче :)

  Отговор

  • radi
   2017-08-05 at 16:47

   Ама за Жената Чудо бях казал 390 млн. макс. Вече минава 398. Кой е Вангата сега


  • UZUMAKI
   2017-08-05 at 23:59

   Аз тайно се надявах да мине 400 млн. в САЩ (нейде из коментарите съм го споменал), което се и случи, така че си води бележки, n00b :)


  • radi
   2017-08-06 at 01:13

   Епа аз за теб говорех ,че си Ванга .Видял съм коментара :)


  • UZUMAKI
   2017-08-06 at 02:05

   Аз не съм фен на Ванга :(


Коментирайте