alex-garland-ex-machina-annihilation-interview

Ликувайте, защото вторият филм на писателя, превърнал се в режисьор, Алекс Гарланд, вчера се сдоби с официална премиерна дата и тя е 23 февруари, 2018 година. След великолепния дебют „Бог от машината“ следим изкъсо кариерното развитие на Гарланд,  а ентусиазмът ни е подхранван и от факта, че в момента работи по адаптирането на научно-фантастичната трилогия „Съдърн Рийч“ на Джеф Вандърмиър. За незапознатите със сюжета на първия роман (изд. „Екслибрис“), споделяме неговата анотация:

Зона Х е изолирана от останалата част от света от десетки години. Природата е заличила и последните следи от човешка цивилизация. Правителствената агенция „Съдърн Рийч“ упорито продължава да изпраща експедиции в зоната. Първата описва непокътнат райски пейзаж, втората завършва с масово самоубийство, третата – в дъжд от куршуми, когато членовете ѝ се избиват взаимно. Участниците в единадесетата експедиция се завръщат като сенки на хората, които са били и след седмици всички умират от рак. „Анихилация“, първата книга от трилогията „Съдърн Рийч“, е разказ за дванадесетата експедиция.

Групата е съставена от четири жени – антрополог, геодезист, психолог (водача на експедицията) и нашия разказвач – биолог. Задачата им е да проучат терена, да запишат всички наблюдения и преди всичко да се предпазват от замърсяване в Зона Х. Те пристигат, като очакват неочакваното, и Зона Х не ги разочарова – откриват огромна топографска аномалия („подземна“ кула) и форми на живот, които надхвърлят човешкото разбиране – но онова, което променя всичко, са изненадите, които членовете на експедицията носят със себе си през границата на Зоната и тайните, които крият една от друга.

На този етап нямаме какво друго да коментираме, освен че много ще се радваме да видим в какво състояние е филмът, било то и под формата на кратък тийзър. Неотдавна писателят Джеф Вандърмиър сподели малко подробности около колаборацията си с Гарланд, които, заедно с всички останали новини по темата, можете да откриете тук.

Припомняме, че в ролите ще влязат влязат Натали Портман, Джина Родригес, Теса Томпсън, Дженифър Джейсън Лий и Оскар Айзък.

Оставаме в очакване на нов поглед към продукцията, който обещаваме да споделим своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

    1. Ама за Жената Чудо бях казал 390 млн. макс. Вече минава 398. Кой е Вангата сега

    2. Аз тайно се надявах да мине 400 млн. в САЩ (нейде из коментарите съм го споменал), което се и случи, така че си води бележки, n00b 🙂

    3. Епа аз за теб говорех ,че си Ванга .Видял съм коментара 🙂