First-They-Killed-My-Father

Нищо в света не се е променило, след като Netflix продължават „инвазията” си към териториите на големите филмови фестивали и Анджелина Джоли прави следващ филм. Така де, имаме предвид „режисира”, което си е доста силно изказване по нейн адрес. Настоящият й проект се нарича „First They Killed My Father” и е по спомените на Лунг Унг, която оцелява като дете по време на режима на Червените Кхмери в Камбоджа (тогава Кампучия).

Както отбелязват колеги отвъд Океана, ако решим да съдим по първия трейлър, с който Анджелина Джоли заявява какво е сътворила, ще забележим, че филмът е решен до голяма степен в стила, познат от голямата драма на Netflix – „Beasts of No Nation” (ужасяваща история през очите на дете-войник…), но… Винаги съществува „но”! Едно е Кари Фукунага да режисира, съвсем друго е в тази роля да (се опитва да) действа… Джоли. Вижте!

Не искаме да изпадаме в дребнавости, наистина. Все пак това е само трейлър, обаче от него лъха на нафталин, клишета и безпомощност. Толкова ли се е влюбила в кадъра с огъня, отразен в детските очи, че да го потрети? Толкова ли няма въображение за подбора на кадрите, та дори и в рекламното видео на бъдещия си филм тя следва прозаична, линейна структура?

Имаме усещането, че с „First They Killed My Father” Анджелина Джоли ще се предложи впечатляващ във визуално отношение разказ (надяваме се, че поне ще си „изпипа” тази част!), който обаче ще представлява едно просто наблюдение на събитията от преди 40 години, без да бъде вложена сърце и душа в историята.

Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Режисиран от Анджелина Джоли, „First They Killed My Father” е адаптация по завладяващите мемоари на камбоджанската авторка и активен борец за човешки права Лунг Унг, която оцелява по време на режима на Червените Кхмери от 1975 до 1978 година. Историята е разказана през погледа на авторката – тя е на пет години, когато Кхмерите идват на власт. Филмът представя неукротимия дух и преданост на Лунг и семейството й, в борбата им да останат заедно в годините на режима…

ftkmf_onesheet_313_rgb_v1

По сценария на „First They Killed My Father” работят режисьорката Анджелина Джоли и авторката на мемоарите Лунг Унг; продуценти са Джоли и Рити Пан. Премиерата на филма ще бъде в програмата на най-големия несъстезателен филмов фестивал в света – Торонто и почти непосредствено след това на 15 септември ще се появи ексклузивно в избрани киносалони и, разбира се – в мрежата на Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *