Най-важен в случая с „възкресяването” за нов живот на „Papillon” е фактът, че много нови поколения ще имат възможност да се срещнат с легендарни образи, създадени преди повече от четири десетилетия от уникални актьори като Дъстин Хофман и Стив Маккуин. Новите превъплъщения са поверени на Рами Малек (превърнал се в звезда покрай „Mr. Robot”) и бледия блондин Чарли Хънам (когото много харесваме примерно в „Sons of Anarchy”, но безнадеждно ни разочарова в „Крал Артур: Легенда за меча”). Можете да видите как изглеждат двамата в снимки, които са първия официален поглед към филма, режисиран от датчанина Михаел Ноер („R”).

Papillon-Charlie-Hunnam Papillon-Charlie-Hunnam-Rami-Malek

Оригиналният драматичен трилър е създаден по истинска история, а Арън Гуциковски („Prisoners”) е работил по сценария като съвременна версия на сюжета: мъж, осъден несправедливо за убийство, което не е извършил, с помощта на съкилийник, успява да се измъкне от доста особен затвор в южно-американските субекваториални географски ширини. „Papillon” на Франклин Шафнър с право се смята за класика, а авторите на този проект за римейк трябва да са доста амбициозни и супер-уверени в себе си, за да не се смущават от сравнения с оригинала, които – безусловно и неизбежно – ще последват. Дупе да им е яко на двамата актьори – ако не се справят, критиката ще ги спука от бъзици!

Съвсем скоро ще стане ясно какъв е резултата – премиерата на „Papillon” предстои в програмата на Торонто, но конкретни дати за пускане на филма на екран все още липсват. Узнаем ли нещо, пък и попаднем ли на трейлър – ще споделим незабавно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *