Откакто видяхме чудесният Comic-Con трейлър не сме обръщали внимание на „Stranger Things”, а имаше няколко неща, които си заслужаваха да бъдат отбелязани. Едно от тях беше, че сериалът официално е получил зелена светлина за трети сезон (явно от Netflix са доволни от това, което са видели, след като дават подобно одобрение, още преди официалната премиера втори), както и това, че според братята Дъфър, историята няма да продължи повече от четири:

Мислим си, че ще бъде четири сезона и след това край… Ще трябва непрекъснато да оправяме историята. Макар че не знаем дали бихме могли да оправдаем това, нещо лошо да им се случва веднъж годишно.

Ние също сме на мнение, че сериалът трябва да има някакъв завършек в малък брой сезони, а не да се разтягат, разводнят и развалят нещата само в името на финансовите облаги.

Друг интересен момент, който пропуснахме (и с който сега наваксваме), бяха няколко плаката, които са закачка с няколко емблематични филми. Знаете, че по принцип „Stranger Things” черпи огромно вдъхновение от множество класически произведения на изкуството (било то филми, книги или музика) от края на 70-те и  80-те години на ХХ в. Вижте ги.

stranger_things_ver7_xlg
stranger_things_ver6_xlg
stranger_things_ver5_xlg
stranger_things_ver4_xlg

А ето и оригиналните постери, послужили за вдъхновение

9860
running-man
img4ae8419fcd4e6_1256735135
nightmareonelmstreet-poster

В очакване сме на още постери от този тип, както и на поне още един трейлър. До тогава, всякакви подробности за „Stranger Things” може да откриете ни в новините ни по темата, а тук ви предлагаме краткия официален синопсис и хронологията на по-важните събития в градчето Хокинс до момента.

1953 г. (конкретната дата е неизвестна) – MKUltra пристигат в Хокинс и започват експерименти.
1979 г. – Шериф Джим Хопър се завръща в Хокинс.
1983 г., 6 ноември – Изчезването на Уил Байърс
1983 г., 8 ноември – Изчезването на Барбара Холанд
1984 г. е и жителите на Хокинс, Индиана все още са разтърсени от ужаса на демогоргона и тайните на Хокинската лаборатория. Уил Байърс е спасен от Обърнатия свят, но по-голяма и по-зловеща сила заплашва тези, които са оцелели.

Създатели на „Stranger Things” са Мат и Рос Дъфър („Hidden”). Те ще режисират и четири от общо деветте епизода на новия сезон. Останалите режисьори са Шон Леви, Андрю Стантън и Ребека Томас. В ролите са Фин Улфхард, Мили Боби Браун, Гейтън Матаразо, Кейлъб МакЛафлин, Чарли Хийтън, Ноа Шнап, Дейвид Харбър, Уинона Райдър, Дейкър Монтгомъри, Сейди Синк, Наталия Дайър, Джо Кийри, Кара Буоно, Челси Талмидж, Шон Остин, Пол Рейзър, Уил Чейс, Брет Гелман и др.

Всички епизоди на втори сезон на „Stranger Things” ще са достъпни на Netflix от 27 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *