mindhunter-holt-mccallany-anna-torv

Ако сте забравили (надяваме се, че не сте) – ето едно кратичко напомняне за предстоящия сериал на Netflix „Mindhunter”, създаден от Дейвид Финчър. Той работи по него отдавна, в тази конфигурация за реализиране на идеята се включва като продуцент и режисьор на част от епизодите, а друга част поверява на Тобиас Линдхолм („A War), Андрю Дъглас („The Amityville Horror) и Асиф Капалдия („Amy).

Mindhunter” проследява специалисти-преследвачи на серийни убийци, които поставят началото на специален отдел във ФБР, някога в края на 70-те години на ХХ век. Главните роли са поверени на Джонатан Гроф и Холт МакКалъни – агенти, които провеждат серия интервюта с престъпниците с цел да прозрат начина им на мислене и да имат отправна точка за решаване на бъдещи престъпления. Ето и подсещащия тийзър – с (лек) фокус върху самите агенти.

Изглежда супер-обещаващо и нямаме търпение да видим всичко ново, върху което е работил Дейвид Финчър. Това е втория му съвместен проект с Netflix след „House of Cards” и колкото и да очакваме с нетърпение новини около „World War Z 2”, очевидно за момента любимият ни режисьор се занимава с нещо по-близо до сърцето му. Да прозреш отвъд непознатото, да се заровиш в мозъка на психопат винаги може да се окаже предизвикателна задача, особено когато сюжетът е конструиран от майстор в драматургичното изграждане на образи като Финчър.

Mindhunter” е създадена по документалната книга на Джон Дъглас и Марк Олшейкър „Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit” от 1996 година, адаптацията е дело на Джо Пенхал, а в основата на събитията е съвсем реалната „кариера” на Дъглас като агент в бюрото. В актьорския екип са поканени още Анна Тори, Хана Грос, Котър Смит и др. Изпълнителни продуценти са Финчър, Джошуа Донън, Чарлийз Терън и Сийн Чафин.

Премиерата е на 13 октомври 2017

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *