Време не остана!

Малко повече от седмица – и всички почитатели на хорър-майстора на всички времена ще си отдъхнат, вече гледали заветната нова екранизация на култовия роман „То”. Опитахме се съвестно да следим ъпдейтите по темата и ако сме пропуснали нещо – не е било нарочно, и сега е време да ви представим един фичърет, в който – освен реплики от страна на децата-актьори и самия режисьор Андрес Мушети, попадаме и на коментар от самия „бог” Стивън Кинг.

С такава солидна ПР-подкрепа нищо чудно първият уикенд на „То” да се окаже с главозамайващи резултати. Сигурни сме, че това е един от най-очакваните филми на тази есен – дори шантавите специални прожекции в зали, пълни с клоуни, са се разпродали за минути: Alamo Drafthouse са обявили подобна прожекция в Mueller, Остин, Тексас на 9 септември, и се наложило да обявят още две локации Lakeline и Slaughter. Откъде ще намират толкова много клоунски костюми – това си е работа на промоутърите! Ето обещания фичърет на филма, разпространен от Yahoo Movies:

Таях надежди, но не бях подготвен… за това колко добър всъщност е филмът. Сигурен съм, че моите фенове наистина много ще харесат този филм!” – и това са думи, споделени от самия Кинг!

Вероятно Мушети е очаквал със свито сърце точно тази оценка, и сега му остава да се изправи срещу мнението на публиката – дали ще му пеят „осанна”, или ще викнат „разпни го”, това ще стане ясно на 8 септември. Нашият екип се зарича тържествено да не чете предварително никакви ревюта, за да запазим сетивата си девствени за филма.

Съвсем скоро, на 4 септември, ако трябва да сме точни, книгата ще се появи отново на книжния ни пазар (издателство Бард), този път с нова корица. Всички, които не са се запознали с историята, ще имат възможност да преживеят ужаса от първа ръка. Припомняме ви официалния синопсис:

Когато в град Дери, Мейн, започват да изчезват деца, група приятели се изправят слещу най-ужасяващите ги страхове, когато трябва да се изправят срещу злия клоун Пениуайз, а неговата история, изпълнена с убийства и насилие, е известна в региона от няколко столетия…

Понеже няма как да отразяваме всички рекламни материали, добавяме тук няколко клипа, които излязоха през изминалия месец:

Три нови снимки:

it-losersclub-pennywiselair it-pennywise-field-abandonedhouse Pennywise-Empire

Или просто можете да си пуснете отново част от саундтрака на Бенджамин Уолфиш (не че има нужда от допълнително надъхване) – просто така, за разтоварване…

И понеже така и така сме тръгнали, за финал ви предлагаме да хвърлите едно око на невероятните плакати и фен арт, на които някои късметлии се радват:
Theater-IT-two

theater-it-1

it-poster-seven

it-poster-10

it-poster-9
It-poster-4
It-Poster-3
It-Poster
It-Mondo-poster
It-poster-2

Bottleneck-It
It-poster-5
it-poster-8
it-poster-11
it-poster-six

Режисьор на „То е Андрес Мушети („Mama“) по сценарий на Чейс Палмър, Гари Доберман и Кари Фукунага. Сред актьорите са Бил Скарсгард, Джейдън Либерхър, Фин Улфхард, София Лилис, Джак Дилън Грейзър, Уайът Олеф, Чоузен Джейкъбс, Джереми Рей Тайлър, Оуен Тийг, Пип Дуайър, Стюарт Хюз, Стивън Богарт, Ари Коен, Меган Шарпантие, Никълъс Хамилтън, Джаксън Робърт Скот, Джейк Сим, Хавиер Ботет, Логан Томпсън и др.

До премиерата остават още седем (7) дни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Един човек коментира, че този Пениуайз е по-слаб от този на Тим Къри, защото сегашната версия изглеждала твърде страшна. Тоест, че Къри поне приличал на клоун, който дори да го видиш в каналите, няма да решиш, че е нещо странно( ако си дете, разбира се). Този обаче, изглеждал ужасяващ, сиреч, видиш ли го в канала – никога не би припарил там. Видях, че господин Благой Иванов, когото много уважавам, е отговорил на този човек, че просто мрънка, но ако се замислим – не е ли прав? Този наистина изглежда доста по-страшен, по-скоро клоун, излязъл от кошмарите ти, а този на Къри, поне лично на мен, много ми приличаше на съвсем обикновен клоун, който можеш да видиш в цирк, и няма да ти направи голямо впечатление. Как мислите вие? Може би е чист nitpicking, но все пак. Да е ясно, че въобще не подлагам на съмнение качествата на Скарсгард, надявам се наистина да е толкова добър, колкото е според ранните отзиви.

  2. ЗА тоя филм не знам дали ще ме изплаши, но онзи като го гледах като дете 1990г по телевеизията доста ме стресна….то тогава в първата година на демокрацията нямаше и токова филми на ужасите разбира се.

  3. То го излъчиха по Ефир 2 от 22:30 навремето. Същата вечер по Първа програма пуснаха първи епизод на Туин Пийкс. Трудно заспах тогава.

  4. Да, така беше, филма тогава остави сериозна травма в детската ми глава! Сега, нагледали сме се на всякакви ефекти и кървища и надали ще е толкова впечатляващо.

  5. Georgiefloats, още преди месеци тук коментирахме същото по отношение на страшната визия на новия Пениуайз – точно такива бяха и моите съображения, но след като изгледах откъса, който изтече онлайн, си промених мнението. Изпълнението на Скарсгард е някак по детински абсурдно и харизматично, което в контекст въздейства безотказно – независимо дали си хлапе или възрастен. 🙂

    1. Според тебе след първия уикенд ще дадат ли зелена светлина за ,,То“ 2

    2. Значи са уверени в успеха на филма

    3. Явно не си следил много нещата около проекта, особено рекордите му след пускането на първия трейлър.

    4. Това съм го видял. Но ще видиме за филма кво, що ,как 🙂 А за Gerald’s Game видях,че има тази дата – 29 September 2017 (USA)

    5. Да, оказа се, че май ще го гледаме по-рано от очакваното 🙂