Винаги сме вярвали, че в света на киното има място и възможности за всякакви проекти, безброй много истории и безкрайни възможности за комбинации между сюжет, режисьорски поглед и актьорски екипи. Именно затова в момента, в който забележим нещо предизвикателно, просто защото не се подчинява на средностатистическите определения за „успешен” (по презумпция) проект, се възхищаваме на неговите продуценти/разпространители. А24 представят на онлайн аудиторията трейлър на независимата драматична итория „The Florida Project”, чиято премиера беше в Кан през май, в Петнайсетдневката на режисьорите, и получи доста възторжени отзиви. Обърнете внимание на Уилям Дефо – нали е страхотен?!

Сценарият на „The Florida Project” е написан от режисьора, добре познат като създател на независими и доста успешни кинотворби, в съавторство с Крис Бъргок. Историята проследява една страхотна шестгодишна девойка на име Муни и нейната „банда” приятелчета, чиято лятна ваканция е изпълнена с детски чудеса и приключения във време, когато възрастните наоколо преживяват доста житейски трудности. Малката Муни (Бруклин Принс) е дъщеря на Хали (Бриа Винайте); двете живеят в „The Magic Castle” – мотел в Орландо, буквално в задния двор на Disneyland. Един от околните обитатели, който не може да остане безразличен пред уникалния чар на детската банда, е героят на Уилям Дефо – загрижен за съдбата на дребосъчката , той се опитва да даде съвети на младата майка, които очевидно не са желани.

Режисьорът Шон Бейкър („Tangerine”, „Prince of Broadway”, „Take Out”) е създал един „изпълнен с живот и искрена емоция филм, който може да ни научи на много неща” – това е само кратък цитат след множеството рецензии с извадени изречения с удивителни, които (обикновено) ни „вадят очите” в трейлърите. Както и в много други случаи – сигурни сме, че творбата заслужава повечето от тях, но (често) изглежда тенденциозно и отблъскващо да бъдат композирани върху кадрите от филма.

Всички специалисти, видели филма на различни форуми, са единодушни, че тази роля е една от най-добрите в кариерата на Дефо, което прави „The Florida Project” задължителен за феновете на актьора – голяма част от Операционния екип сме именно такива! Разпространението на филма стартира в избрани киносалони в Щатите на 6 октомври, а ние стискаме палци за (евентуална) фестивална среща…

FloridaProjectBigposter2main59902b

MV5BZjk5MTA1MmYtOTkzMS00MDliLWIxN2EtMmNlOTY2N2M1YThiXkEyXkFqcGdeQXVyNzYzMjY2MDE@._V1_UY1200_CR93,0,630,1200_AL_

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

    1. Изглежда навероятно и се усеща страхотната химия между всички..
      Ще се гледа задължително.

      П.С. Добре дошли на независимия фестивал замунда. Тук при нас всичко е безплатно 🙂

    2. Bce ce надявам да го видим у нас на кино, иначе замундата е ясна 🙂