Пълен трейлър на „The Racer And The Jailbird” с Матиас Схонартс и Адел Екзаркопулос

от на 2017-08-27
 

le_fidele_grading_refs-298_c_savagefilm

Независимо от факта, че трейлърът, който искаме да ви представим, излезе преди няколко дни, информацията, свързана с „The Racer And The Jailbird”, най-новия филм на Михаел Роскам не е изгубила актуалността си – той е избран да бъде белгийското предложение в надпреварата за чуждоезичен „Оскар”. Все още не сме открили версия на пълния трейлър с английски субтитри, но това е пренебрежимо малък недостатък и съвсем не намалява въздействието на кадрите, които предават още по-категорично изпълнената със страст и напрежение история на Джиджи и Биби, оживели благодарение на актьорския талант на чаровния Матиас Схонартс и чувствената Адел Екзаркопулос.

Премиерата на третия пълнометражен филм на 44-годишния белгийски режисьор е предвидена в програмата на Венецианския филмов фестивал, който стартира следващата седмица. След това „The Racer And The Jailbird” („Le Fidèle”) ще бъде показан и пред публиката на най-авторитетния несъстезателен фестивал в света – в Торонто. Романтичната драма в стил нео-ноар е написана от Роскам, Томас Бидга и Ное Добре и проследява трагичната любовна история между един гангстер и богата, безстрашна автомобилна състезателка.

Джиджи (Схонартс) е член на прочута брюкселска банда, която носи отговорност за поредица от майсторски извършени грабежи на наистина сериозни стойности. Под прикритие на бизнеса си за внос и износ на луксозни автомобили, той среща Биби (Екзаркопулос) – прекрасна, чаровна и направо ослепителна състезателка, със страст към скоростите и страхотните коли. Въпреки че двамата са тотално различни, любовта им пламва незабавно и се разгаря безпаметно. Джиджи успява да запади в тайна от Биби своите „ангажименти” и започва да обмисля какъв би бил живота му извън престъпния свят… Но плановете за следващия сериозен обир напредват, партньорите му изискват сериозно внимание, а се оказва, че и силите на реда са пуснати по петите на бандата. Няма ли да се окаже, че е твърде късно за промяна – и за мечтаното спокойствие с любовта на живота му?

Световен разпространител на „The Racer And The Jailbird” са Wild Bunch, а филмът е мащабна копродукция между Белгия, Франция и Нидерландия, подкрепен от белгийски и френски фондове за кино, както и от програмите Creative Europe и Eurimages. Плановете за стартиране на показа му в Европа са непосредствено след премиерите във Венеция и Торонто, а тепърва се очаква Neon да обявят дата за пускането му на кино в Щатите. Пожелаваме си го и у нас на голям екран, пък да видим…

MV5BNDM0YzhjODUtYTU2YS00NjE3LTkzZWMtZmMzMTZiZDFhMjgzXkEyXkFqcGdeQXVyNTQ3MjE0NDk@._V1_SY1000_CR0,0,666,1000_AL_

коментари
 
Отговорете »

 
 • Стефан Димов (movieman)
  2017-08-27 at 13:08

  Майната му на „Bullhead“, нямам търпение за това от зърването на първия тийзър!

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-08-27 at 16:08

  Още един обещаващ филм, който сигурно ще се наложи да чакаме адски дълго време, преди да го видим. :(

  Отговор

Коментирайте