Пълен трейлър на „Вездесъщият” на Илиян Джевелеков

от на 2017-08-28
 
Велислав Павлов се моли новият му филм да си струва

Велислав Павлов опитва да се пречисти от мръсотията на българското кино

Вездесъщият” е един от предстоящите български филми, към които изпитваме известно любопитство. Той е дело на продуцентите от Miramar, които са отговорни за една от най-добрите родни продукции от последните 25 години – „Дзифт”, а режисьор е Илиян Джевелеков, чийто „Love.net” е сред по-поносимите, комерсиално ориентирани и бягащи от „фестивалните схеми” родни филми.

Вече видяхме един тийзър, който ни запозна с концепцията и ни подразни най-вече с музикалното си оформление, но сега е време да погледнем и към първия пълен трейлър, даващ ни малко по-добра представа за историята и това, което можем да очакваме от филма като цяло. Преди това обаче припомняме официалния синопсис:

Вездесъщият” разказва за работещ в рекламна агенция писател, който в търсене на оригинален сюжет и в опит да направи равносметка на живота си, решава да заснема хората и живота около себе си с десетки скрити камери. Той открива, че нищо не е каквото изглежда и много скоро се превръща във вездесъщ регулатор на чужди животи.

Вижте трейлъра, представен преди няколко дни от Miramar и разпространителите от Lenta.

Очевидно Джевелеков има афинитет към голотата (предимно женската), в което няма нищо лошо, но, първо, само няколко голи гърди едва ли ще спасят цял филм и, второ, така и не се научихме да снимаме нормални секс сцени и това си е. Но това са подробности, важното е основните елементи на филма да работят. Ние засега сме песимисти, но пък може вие да сте видели нещо, което да ви кара да мислите друго. Ще се радваме да споделите.

Режисьор на „Вездесъщият” („Omnipresent”) е Илиян Джевелеков, който е и сценарист наравно с Матей Константинов. В ролите са Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Михаил Мутафов, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Ирмена Чичикова, Борис Луканов и други.

Премиерата е 13 октомври.

коментари
 
Отговорете »

 
 • aman
  2017-08-28 at 13:57

  Ццц, не може ли един поне бг филм без екзестенциални цици и секс сцена тип „бий мъ убичъм та“ или жени дет се обарват….

  Отговор

 • jo
  2017-08-28 at 14:41

  Всичко крещи- Направено в България!!! И не е заради езика. И не е комплимент!

  Отговор

 • d4
  2017-08-28 at 14:43

  То си е закон божи – бг трейлър без цици не може, но в този са наблъскани цици за 10 трейлъра :)

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2017-08-28 at 18:09

  Абе не знам, ама сценарият още от трейлъра си вони… Чудно ми е дали някога може да излезе български филм, който няма глас зад кадър, дето разказва всичко барем някой от публиката не пропусне гениалната идея на автора. Или без дълбокомислени заключения без какво е трудно, бе кое не може, какво трябва… Абе може би е най-добре да се почне от А и Б – и просто да излезе един филм без реплики.

  В интерес на истината играта на тоя пич не изглежда зле, ама…Ама.

  Отговор

  • aman
   2017-08-29 at 17:11

   Някога…. но не скоро, не тук и не тези…


 • Стефан
  2017-08-28 at 19:23

  Един трейлър не могат да направят, в който да се разбере за какво става дума, пък какво остава за цял филм.

  Отговор

  • Sir Stevancho
   2017-08-28 at 20:19

   Качественото кино не трябва непременно да носи готово послание за какво става дума, макар и да има не малко подобни филми. Нито на ниво трейлър, нито на ниво филм. Изкуството не следва да е самоцелно или да влиза в обяснителен (камо ли – разяснителен) режим. Изкуството провокира и дърпа ония струни у човека, които не издават непременно силен звук, но носят основната тема, която държи всеки от нас на място и с всичкия си. В тоя ред на мисли – не е нужно да се разбере за какво става дума от един трейлър или един филм. Други са проблемите и хич не са малко.


 • Gogoto
  2017-08-28 at 23:58

  Цици и насилствен секс – check.
  Театралничене – check.
  Пишманекзестенциални теми и депресивност – check.
  Преиграване и ненужно викане – check.
  Тотално неубедителни и алогични персонажи със вдървено поведение – check.
  Мда, поредния роден кинофеномен се задава на фронта.

  Отговор

  • Джеки
   2017-08-29 at 18:45

   Точно казано – ПИШМАН, ама с напъни нещо така хем изкилифенчено, хем чичко Биг брадър да има, хем добър оператор да провалим….Дори не ми се коментира графоманията в “ монолозите“ на гласът зад кадър….


 • Balak
  2017-08-29 at 15:04

  Да забранят на театрални актьори да снимат кино.

  Отговор

Коментирайте