Подготвя се самостоятелен филм за Джаба Хътянина?

от на 2017-08-20
 

Човек минава през живота и си казва, че всичко е видял и няма какво чак толкова да го изненада. Тогава се събужда една сутрин и научава, че някъде на другия край на света се подготвя самостоятелен Star Wars филм за Джаба Хътянина. Тогава всичко отново става възможно в този свят на чудеса.

Преди дни научихме, че Стивън Долдри ще режисира филм, посветен на Оби-Уан Кеноби, което звучеше съвсем логично и дори очаквано, но какво да кажем за Джаба Хътянина? Идеята звучи толкова налудничава, че всъщност ни е любопитно да видим какво може да се получи. Според Variety вече се работи по възможен проект, както и по тези за Боба Фет и Йода.

Съвсем неочаквана е за нас тези новина. Започнахме дори да си представяме как би изглеждал филмът за един от най-известните хътянски престъпни босове в галактиката. Предполагаме, че тонът да се приближава до този на „Rogue One: История от Междузвездни войни”, при положение, че и тук най-вероятно ще става въпрос за нелегални, off-the-books операции, контрабанда, убийства и други престъпления. Филмът ще е добър повод да се хвърли светлина върху нелегалния свят във вселената на Star Wars. Възможно е проектът да има връзка и с този за младия Хан Соло.

Припомняме ви, че в един момент самият Гийермо дел Торо беше казал, че ако трябва да избира какъв самостоятелен филм за герой от света на Star Wars би режисирал, отговорът му беше Джаба. Ето това е нещо, което със сигурност бихме искали да видим. Няма смисъл да спекулираме повече, искахме просто да споделим какви шантави идеи се разработват от Disney. Стискаме палци проектът да се случи и да е нещо наистина различно от това, което сме свикнали да очакваме. Ще ви държим в течение, в случай, че цялото нещо не е просто шега.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте