5b90606dad8490b867592814855e7632

Колкото повече наближава октомври, толкова по-често си даваме сметка, че от тоталния скептицизъм по адрес на „Blade Runner 2049” в екипа ни не е останала и следа. След като се убедихме, че Дени Вилньов ще направи всичко възможно да ни пренесе отново в света, създаден от Ридли Скот преди няколко десетилетия, и му повярвахме на искрените думи, че иска да направи той продължението, защото обожава оригиналния „Блейд рънър” и не вярва, че някой друг би се справил по-добре от него (уважаваме и обичаме хора, които непринудено демонстрират самочувствие, което даже е с покритие!), вече ни останаха сили само да проследим какво количество информация ще ни поднесе преди премиерата творческия екип на филма. Дори не искаме да мислим за това дали кадрите и епизодите, които сме видели в трейлърите, са прекалено малко или прекомерно много, за да се потопим безметежно в света на постапокалиптичния Лос Анджелис с очакващите ни репликанти и техните преследвачи. Важното е, че (уж) знаем какво да очакваме, и усещането е вдъхновяващо.

В още един, както го наричат продуцентите от Sony, удължен тв-спот, атмосферата е допълнена с вероятно незначителни детайли, но се обзалагаме, че „нърд”овете на тема „всичко трябва да ни е ясно предварително” вече са започнали да обсъждат (примерно) кой точно и защо преследва героя на Райън Гослинг и какви ще са последствията за него, когато отново в играта влезе оттеглилият се от света Рик Декарт на Харисън Форд. Не можем да си позволим пропуск в информационната мрежа с подробностите около (вероятно) най-очаквания филм на 2017 година, затова предлагаме и този (може би последен) трейлър/тв-клип тук:

За щастие синопсисът, с който разполагат всички новинарски канали за филмова информация, е толкова повърхностно-официален, колкото да въведе в територията и времето на действието всеки зрител, незапознат с предисторията на „Blade Runner 2049”. Не ни е нужно нищо друго, освен Гослинг по стъпките на Форд, дълбоко пазена тайна и хипотетична възможност за рухване на човешкото общество, чиито следващ, (уж) по-съвършен стадий може да се окажат с десетилетия усъвършенстваните репликанти.

Част от маститите кинокритици отвъд Океана плахо предполагат, че филмът на Вилньов може да се окаже изненадващ „състезател” в надпреварата за Оскари, макар да признават, че Американската киноакадемия по-скоро би обърнала внимание на филма в категориите за технически постижения. Лично ние сме убедени, че след като гледаме филма ще искаме да целуваме земята под краката на Роджър Дийкинс за виртуозната му работа със светлина и образи, и не ни е ясно какво трябва да се случи, за да може след 13 номинации най-сетне той да получи златната статуетка, многократно заслужена през годините.

Тридесет години след събитията в първия филм, един нов „ловец” от полицейското управление на Лос Анджелис К (Райън Гослинг) разкрива отдавна погребана тайна, която може да предизвика тотален хаос във вече разрушеното човешко общество. След откритието си, К вече има мисия – да открие Рик Декард (Харисън Форд), бивш „ловец”, изчезнал от света в последните тридесет години…

Режисьор на „Blade Runner 2049” е Дени Вилньов, а по сценария са се трудили Хамптън Фанчър и Майкъл Грийн (по идея на Фанчър и Ридли Скот). Ролите са разпределени между Харисън Форд, Райън Гослинг, Робин Райт, а също и Дейв Батиста, Ана де Армас, Баркхад Абди, Силвия Хукс, Карла Жури, Макензи Дейвис и Джарет Лето.

Премиерата на филма е 6 октомври 2017 – да идва по-скоро!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Само да кажа, че спота е малко спойлерски, защото разкрива плана на Лето-вника, тъй че гледайте на своя отговорност 😀
    Иначе филма няма шанс за „сериозен“ оскар, най-вече заради либерастката лицемерна политкоректщина, която цари там.

    1. За съжаление си прав….
      П.С. Плаката ако е истински направо размазва….
      Надявам се да го има във филма. Дали пък накрая няма да „видим Бог“….