Всеки трогателен филм по книга-бестселър има любопитна история, която е послужила за вдъхновение. В случая с „Wonder” на Рейчъл Дж. Паласио всичко започва от една конфузна ситуация на опашка за сладолед, в която попада тригодишният й син и момиченце, което има вродени деформации на лицето. Малко по-късно авторката създава образа на Огъст Пулман, а романът, разказал неговата история, се превръща в бестселър. Изключително попадение от страна на режисьора Стивън Чбоски („Предимствата да бъдеш аутсайдер”) е изборът на малкия Джейкъб Трембли (познат ни от Оскаровия филм „Стая”, „The Book of Henry”), който се справя вдъхновяващо, да не кажем блестящо с образа на Оги. В ролите на родителите му партнират Джулия Робъртс и Оуен Уилсън. Вече ви представихме първия трейлър, а сега е време за втори:

При все че подобни теми, дори и прекрасно подготвени като литературен материал, много лесно могат да се превърнат във филм, изпълнен с клишета, ние имаме вяра в способностите на Чбоски. Пък и с такъв естествен млад актьор като Трембли ни се струва, че нещата трудно могат да се объркат. Неговият герой е роден с деформации на лицето, заради които не е подходящо да посещава училище на общо основание, преди да приключи задължителната операционна намеса. И изведнъж Оги се превръща в сензация, когато родителите му го пускат в пети клас. Както и семейството му, така и новите съученици се опитват да намерят най-правилния път към приемането на фактите, без да задушават със състрадание. Изключителната смелост и невероятното израстване на Оги обединяват всички, а той самият се убеждава, че не е възможно да се „слее с тълпата”, когато човек е роден, за да изпъква с качества пред другите…

По адаптацията на романа са работили Стивън Конрад и Джак Торн. Освен Джулия Робъртс и Оуен Уилсън, във филма участват още Манди Патинкин, Давид Дигс, Соня Брага, Изабела Видович, Али Либърт, Брайс Гейзър и др. Lionsgate пуска филма на екран в САЩ е на 17 ноември, а в кината на Великобритания ще може да се очаква на 8 декември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Току що гледах филма…..и мога да го определя с една дума – чудесен…