Нов трейлър на „Borg vs McEnroe” с Шая Лебоф и Сверир Гуднасон

от на 2017-08-26
 

Отново на фокус е филмът за „перфектното съперничество” – признаваме си, че макар да не сме специалисти на тема тенис, възможността да видим възродена своеобразната вражда между легендите Джон Макенроу и Бьорн Борг ни изпълва със странна тръпка всеки път, щом попаднем на нов трейлър. „Borg vs McEnroe” (или познат също като „Borg”, което обяснява фокуса върху шведския тенисист в предишните трейлъри) пресъздава легендарния мач между двамата за титлата на Уимбълдън 1980 и ще бъде показан за първи път в програмата на филмовия фестивал в Торонто след броени дни. Нещо повече – това ще е филмът, с който ще бъде открит фестивала!

Благодарение на Little White Lies имаме възможност да видим как се развихря (не) любимия ни Шая Лебоф – това, че момчето си има различни странности, съвсем не означава, че не е добър актьор! Напротив – отново, и с образа на неконтролируемия, експресивен Макенроу той доказва, че може да влезе под кожата на всякакви персонажи, и да се превърне (буквално) в тях. Вижте!

Очевидно е, че „Борг е най-самотният мъж на тая планета” – нещо в този дух коментират аверчетата на Макенроу в трейлъра, а режисьорът Янус Метс Педерсен се е постарал да докаже с всеки кадър, че „машината” Борг не е толкова „железен” човек, за какъвто всеки го мисли. Макар че ни се иска да подходим обективно към очакванията за филма, на този етап симпатиите ни клонят към образа на шведа, дело на Сверир Гуднасон – не само защото всъщност Борг печели конкретния мач, както бяхме споменали в първоначалния обзор на съперничеството между двете легендарни фигури, а и защото… с изсечените си скули и непоклатима суровост изглежда по-привлекателен. И да, съзнаваме, че това е тотално непрофесионално и пристрастно мнение, при това на база трейлъри!

На перкото Лебоф ще му дадем шанс да ни убеди във филма, че Макенроу също толкова сериозно заслужава титлите, които извоюва през годините. От всичко, което видяхме до момента, свързано с филма, режисьорският дебют на датския документалист и телевизионер Педерсен изглежда сериозен и силен старт, а представянето му на авторитетния и престижен форум в Торонто е шанс не само за филма, но и за него самия като творец, който има желание да се развива. Ще напомним отново официалния синопсис на филма, но преди това вижте как… умиротворено гледа Борг, извисен над другите персонажи в един от новите постери.

borg_mcenroe_ver3_xlg

Borg vs McEnroe” е филм за една от най-големите световни икони Бьорн Борг и неговия най-сериозен противник, младия и талантлив Джон Макенроу, както и за легендарния им дуел по време на финала на турнира Уимбълдън през 1980 година. Това е история за двама мъже, които се превръщат в легенди, и за цената, която трябва да платят…

Borg vs McEnroe” е режисьорски дебют на датчанина Янус Метц Педерсен, сценарият е дело на Рони Сандал. В главните роли са Сверир Гуднасон и Шая Лебоф, участват още Стелан Скарсгард, Тува Новотни, Дейвид Бамбер, Джейн Пери и др.

Филмът ще може да бъде видян в Швеция от 6 септември – ден преди северноамериканската му премиера в Торонто; във Великобритания и други страни в Европа ще се появи в кината през септември и октомври, но все още няма официална премиерна дата за Щатите. Те губят (засега).

borg_mcenroe_ver4_xlg

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте