Нийл Бломкамп ще режисира екранизацията по фантастичния трилър „The Gone World”

от на 2017-08-01
 

Докато чакаше да разбере каква ще е съдбата (в крайна сметка тя не беше добра) на любопитната му идея за „Пришълецът 5”, Нийл Бломкамп се отдаде на работата в личната си продуцентска компания Oats Studios, чиято цел е да произвежда оригинални жанрови късометражни филми (вече видяхме няколко), които да се разпространяват безплатно в YouTube и платено в Steam, като основната идея е някои от тях в крайна сметка да се превърнат в пълнометражни филми.

Но следващият голям проект на Нийл Бломкамп не произлиза от Oats Studios (ще видим дали от там въобще ще излезе нещо), нито пък е нещо съвсем ново. Става дума за екранизацията на фантастичния трилър на Том Суетърлич „The Gone World”, идеята за която е в „wish list”-a на Бломкамп от няколко години. Преди няколко дни обаче получихме официално потвърждение, че по проекта се работи (което, както доказа „Пришълецът 5”, не гарантира никаква сигурност по отношение на осъществяването му), което дойде директно от режисьора, който използва туитър акаунта си, за да го анонсира.

Съвсем накратко, „The Gone World” се описва като смесица между „Inception” и „True Detective” със завладяващо действие, напрежение и зашеметяващи мащаби. Историята следва специален агент на име Шанън Мос, която е натоварена с разследването на убийството на семейство на военноморски тюлен и с откриването на изчезналата му дъщеря. Разследването на Мос я отвежда до космически кораб, изкривяващ времето и пространството. Твърдо решена да разреши загадката, тя пътува напред във времето във възможните варианти на бъдещето, където открива следи за нещо далеч по-важно от извършителя – катастрофалния край на човечеството…

Звучи интересно, затова наистина се надяваме Нийл Бломкамп да успее да превъзмогне себе си и да ни предложи нещо добро, тъй като с всеки следващ филм след „Сектор 9” („Елизиум” и „Чапи”) качеството на работата му се влошаваше и дори Oats Studios късометражките му, с които той уж трябваше да се върне към корените си, не ни вдъхновиха особено. Стискаме палци.

Зад „The Gone World” застават 20th Century Fox, а продуцент ще бъде Питър Чернин. Според TV Over Mind премиерната дата ще е през 2018, но ние силно се съмняваме. Ще следим развитието на проекта с интерес.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Gogoto
  2017-08-01 at 16:47

  Нийл си е късометражен инди режисьор, многомилионните блокбъстър заигравки, натоварени със хипер очаквания от страна на продуцентите не му се получават. Всичко след D:9 е копане надолу. Не, че го обричам, но силно се съмнявам да се получи достатъчно добър и доходоносен проект. Oats Studios иначе е чук, прекрасни късометражки са.

  Отговор

  • radi
   2017-08-01 at 18:38

   Викаш дават му 40 млн. и прави филм чук. Дават му 140 млн. и не става


 • UZUMAKI
  2017-08-01 at 20:47

  Aбе… не знам.

  Отговор

 • radi
  2017-08-01 at 21:12

  Книгата известна ли е, Узи

  Отговор

 • Ashore
  2017-08-02 at 00:17

  Каза, че не знае.

  Отговор

 • Александър
  2017-08-02 at 00:44

  Ами той и Д9 си имаше адските тъпотии и проблеми, куца му нещо на момчето, не става.

  Отговор

Коментирайте