Downrange_01

Покрай обявяването на програмата на тазгодишно издание на филмовия фестивал в Торонто (който е едно от най-големите и важни събития в сферата на световното кино) видяхме и научихме доста любопитни нища, свързани с очаквани от нас филми. По-важното обаче е, че успяхме да си открием нови заглавия, за които не знаехме нищо и които звучат изключително интересно и обещаващо. Сега към тях прибавяме още едно – „Downrange”, който ще дебютира в любимата ни програма „Midnight Madness”.

Downrange” е дело на култовия японския режисьор Рюхей Китамура („Versus”, „Alive”, „The Midnight Meat Train”, „No One Lives”) и сценариста Джоуи О’Брайън („Motorway”, „Fulltime Killer”) и разказва за шестима студенти, които, докато са на пътешествие с автомобил, пукат гума насред безлюден път в провинцията. Слизайки от колата те бързо откриват, че не става дума за случаен инцидент – гумата е била простреляна. С извадената от строя кола, приковани и безмилостно атакувани от нападател с неизвестна позиция и самоличност, групата отчаяно се опитва да намери път за бягство…

Вижте първия трейлър, но имайте предвид, че в него има доста кръв и насилие и ако не си падате по тези неща, съветваме ви да пропуснете. Не сме сигурни също, че е подходящ за гледане в работни условия.

Чудно! Обожаваме както хорър-трилъри, така и филми, чието действие се развива на една единствена локация, а „Downrange” ни предлага двете в едно. Вижда се и, че Рюхей Китамура се е постарал да раздвижи ограниченото действие и предлага доста интересни визуални хрумки. В тази посока той споделя:

Макар че съм правил и други филми с действие на едно-единствено място, за мен „Downrange” бележи нов стил в разказа, в който непрекъснат, оставящ без дъх терор е това, което движи целия сюжет. Направихме филм, който е захранван от неумолим ужас, и сме много развълнувани да го споделим с любителите на хоръра и съспенса по целия сват.

И ние успяхме да се развълнуваме и нямаме търпение да гледаме филма.

Още веднъж, режисьор на „Downrange” е Рюхей Китамура („Versus”, „Alive”, „The Midnight Meat Train”, „No One Lives”), по сценарий на Джоуи О’Брайън („Motorway”, „Fulltime Killer”). В ролите са Кели Конеър, Стефани Пиърсън, Род Ернандес-Фарейа, Антъни Кирлю, Алекса Йемес, Джейсън Тобайъс и др.

Премиерата е предвидена за началото на 2018.

Screen-Shot-2017-08-01-at-1.06.28-PM

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *