Сигурно Fox са се усетили, че „стратегията” им да представят „неинтересни”, уж-тийзъри само ще отблъсне потенциалната аудитория за сериала „The Gifted” – и тъй като няма по-подходящо място от приключилия през уикенда комиксов „конгрес” в Сан Диего, именно там дебютира новият трейлър, посветен на новото поколение мутанти. Поредицата е дело на създателя на „Burn NoticeМат Никс и на режисьора на „Х-МенБрайън Сингър.

Припомняме, че в основата на сюжета е едно обикновено семейство, чиито живот се променя из основи след като става ясно, че синът и дъщерята тийнейджъри всъщност са… мутанти. В новия трейлър проблясват причини за надежда, че бъдещият Fox-сериал ще бъде (поне) на нивото на супер-качествените телевизионни поредици, произвеждани от много канали в последните десетина години.

Може би ако пуснат още един-два трейлъра в подобен стил, с все по-сериозно качество, ще се появи и по-сериозен стимул за интерес към поредицата – засега я държим все още в графа „за тотални нърдове на тема Х-мен”. В тази връзка, според предварителните информации, героите, които се появяват в тази поредица, обитават отделна времева реалност във вселената на Х-мен и би било погрешно да се търси нещо общо с вече познати от други екранизации герои.

Ето какво сподели Мат Никс пред тълпата, събрала се за панела, посветен на „The Gifted”.

Дни на отминалото бъдеще” ни направи добра услуга – на всички стана ясно, че съществуват различни времеви потоци, и отговорът защо нещата се случват по определен начин е, че ние просто обитаваме един от тези потоци. Идеята е, че историята се развива в собствена реалност. Ние не сме в същата линия на времето, в която се случва някой определен филм или комикс, но все пак „споделяме” някои герои с филмите и рисуваните истории. Важното е, че конструираме собствен свят – и в него се случват неща.

С риск да прекалим лекинко, ще споделим отново официалния синопсис – може пък нещата да изглеждат различно в светлината на новия трейлър…

The Gifted” разказва историята на едно семейство от средната класа, което си живее своя обикновен живот в предградието на голям град и изведнъж реалността е разтърсена от откритието, че децата им притежават суперсили на мутанти. Това се случва в училищен инцидент, а родителите са решени да сторят всичко, което е по силите им, за да предпазят своите тийнейджъри. Принудени да се спасяват с бягство, семейство Стръкърс изоставят всичко, за да се изплъзнат от безмилостната правителствена агенция „SS – Sentinel Services”, която има за цел да проследи (и вероятно изтреби) всички съществуващи мутанти. Единственият шанс за спасение е контакт с нелегалната мрежа, която помага на мутантите в беда – ала нейното бъдеще става все по-несигурно в света, изпълнен с умножаващи се опасности за всички, които са различни – и притежават особена сила.

Сред членовете на нелегалната общност от мутанти са Маркос Диас (Eclipse), Кларис Фонг (Blink), Лорна Дейн (Polaris), Джон Праудстар (Thunderbird), като всеки от тях си има и лични проблеми за решаване, освен че (вече) са търсени от властите (почти) навсякъде… „The Gifted” е история за оцеляването; историята на едно семейство, в което родителите трябва да приемат, че децата им не са същите, като нямат друга опция, освен да ги обичат така, както са ги обичали винаги, а всичко различно в тях излага на риск най-близките им хора…

Giftedkeyart

Сериалът е написан от Мат Никс („Burn Notice”), режисиран е от Брайън Сингър (поредицата „Х-мен”), продуценти са 20th Century Fox Television и Marvel Television, а изпълнителни продуценти са Никс, Сингър, Лорън Шулър Донър, Саймън Кинбърг, Джеф Лоуб и Джим Хори. Ролите са разпределени между Стивън Мойър („True Blood”), Ейми Акър („Person of Interest”), Натали Алин Линд, Пърси Хайнс Уайт, Шон Тиъли, Джейми Чун, Коби Бел, Ема Дюмон, Бреър Редфорд и др.

The Gifted” ще се излъчва всеки понеделник по Fox от есента, началото е на 2 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *