Въпреки че прекрасният илюстрован роман „Wonderstruck” на Брайън Селзник („Изобретението на Хюго”) е истинско произведение на изкуството и виждаме каква би била връзката му със събитие като Comic-Con, присъствието на филма на Тод Хейнс на най-голямата конвенция за „нърдия” от всякакъв тип ни изглежда малко странно. Но лошо няма, екранизацията има доста голям потенциал и евала на Amazon Studios и Roadside Attractions, които са решили, че могат да си бутат капите с „големите комерси” и да достигнат до по-широка публика. По време на панела на филма те представиха първия му трейлър.

Преди да видите рекламата обаче, с две думи да припомним за какво става дума. „Wonderstruck” разказва историите на две деца – Бен и Роуз, които си мечтаят животът им да е различен. Роуз е младо глухо момиче, което избягва от дома си в Ню Джърси през 1927 г., за да се срещне със своя идол – актрисата Лилиан Мейхю, чиито живот Роуз „събира” чрез изрезки в личния си алманах. Бен е момче, родено глухо с едното ухо, което живее с леля си и чичо си през 1977 г., след като майка му загива в автомобилна катастрофа. Бен не познава баща си и когато открива улика в книгата на майка си, се отправя към Ню Йорк, за да го открие. Пътешествията на двете деца към това, което желаят най-много се развива с хипнотизираща симетрия…

Също както и първия клип, и този тийзър трейлър показва, че стиловото разделение, чрез което са показани отделните сюжетни линии с двете деца в романа на Селзник, ще бъде запазено и тук – линията на Бен е цветна, а тази на Роуз ще бъде изцяло черно-бяла.

Като цяло трейлърът изглежда прекрасно – вече сме коментирали, че визията на Тод Хейнс винаги е безупречна (тук той отново работи с оператора Едуард Лакман, номиниран за „Оскар” за „Каръл” и „Далеч от Рая”), като, разбира се, голяма част от ефекта му дължим и на уникалния и неподражаем Дейвид Боуи. Очакваме филма с огромно нетърпение, особено след добрите отзиви (част от тях виждаме инкорпорирани в трейлъра), които получи в Кан.

И последно, понеже и този път не видяхме Джулиан Мур, която работи с Хейнс за трети път, надяваме се най-накрая да я има в пълния трейлър (единственият кадър в тийзъра не се брои). Знаем, че ролята ѝ ще е малка, но все пак, грехота е да не я използват за реклама.

Режисьор на „Wonderstruck” е Тод Хейнс („Златно кадифе”, „Далеч от Рая”, „Няма ме”, „Каръл”), сценарият е на Брайън Селзник, който адаптира собствения си роман. В ролите са Джулиан Мур, Оукс Фегли, Милисент Симъндс, Ейми Харгрейвс, Мишел Уилямс, Кори Майкъл Смит, Джейдън Майкъл, Том Нунан и други.

Премиерата е 20 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. А, това е друго нещо…. не е като онази брадва с Уил Смит и Еджъртън

  2. Жалко, че засега книгата „Wonderstruck“ няма изгледи да се появи на български език.