Знаем Станли Тучи като актьор от доста отдавна, но го открихме истински след „The Impostors” (1998), който бележи и първият му солов режисьорски проект (предишният му е „Big Night”, където си поделя кредит с Кемпбъл Скот). От тогава той е един от големите ни любимци и с интерес следим кариерата му, пред и зад камерата. За разлика от актьорските му изпълнения, които са доста (между другото, той се снима и в невероятни глупости, но абсолютно винаги е на висота), като режисьор Тучи се изявява доста по-рядко (последният му филм „Blind Date” е от преди десет години ), затова приветстваме завръщането му зад камерата с „Final Portrait”.

Филмът е с участието на Джефри Ръш, Арми Хамър, Клемънс Поези, Тони Шалуб и Силви Тестуд и представлява „чаровен и скромен” поглед към уникалният артистичен работен процес на художника Алберто Джакомети (Ръш), който се е нагърбил със създаването на портрет на америланския автор и любител на изкуството Джеймс Лорд (Хамър). Джакомети обещава, че позирането ще е за кратко и Лорд се съгласява, мислейки си, че не би трябвало да му отнеме много време…

Вижте първия трейлър.

Обичаме подобни филми, а предвид комедийния тон, творческия екип, начело със Станли Тучи и Джефри Ръш (без да пренебрегваме останалите отлични артисти) и положителните отзиви от Берлинале, с удоволствие ще гледаме „Final Portrait”, ако ни се открие такава възможност, особено ако е на кино.

Вижте и един плакат.

плакат

Режисьор и сценарист на „Final Portrait” е Станли Тучи, а в ролите са Джефри Ръш, Арми Хамър, Клемънс Поези, Тони Шалуб, Силви Тестуд и други.

Британската премиера на филма е 18 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *