Покрай предстоящия епизод на подкаста ни „Inglourious Kunts”, посветен на франчайза „Планетата на маймуните” и страхотния завършек на последната трилогия с „Войната за планетата на маймуните”, отново си говорихме колко ще е яко, ако видим филм за зората на човечеството, подобен на класиката „Quest for Fire” на Жан-Жак Ано, реализиран с модерните технологии.

За съжаление, за подобна продукция ще трябва да почакаме още (незнайно колко) време, а междувременно ще трябва се примиряваме, че най-близкото до тази ни „мечта” ще са брадви като „10 000 пр.н.е.” на Роланд Емерих и предстоящия „Alpha” на Албърт Хюз (един от братята близнаци, отговорни за „От Ада” и „Книгата на Илай”), който е и във фокуса на настоящата н новина.

Действието на „Alpha” се развива преди 20 000 години по време на последния ледников период в Европа. По-конкретно, филмът разказва за младеж (в ролята е Коди Смит-МакФий – „Пътят”, „Зората на планетата на маймуните”, „Х-Мен: Апокалипсис”), който по време на първия си лов е ранен тежко и изоставен от племето си, които го смятат за мъртъв. В опита си да намери пътя обратно към дома, младият мъж се сприятелява с ранен вълк, който става негов съюзник в борбата за оцеляване в безжалостната пустош…

Очевидно се намеква, че това е историята за опитомяването на вълка, от който впоследствие произлизат абсолютно всички породи кучета, които имаме днес. Принципно е абсолютен научен факт, но представено по подобен начин, звучи смешно. Въобще, като цяло, трейлърът не ни допада особено – има един-два готини кадъра, но по-голямата част ни изглеждат ужасно. Оставаме с впечатление като за филм като „10 000 пр.н.е.”, но без епичните елементи, което (поне за нас) е доста лошо. Жалко, защото ни се струва, че в историята има потенциал.

Вижте и един постер.

alpha-poster

Режисьор на „Alpha” е Албърт Хюз („От Ада” и „Книгата на Илай”), а в ролите са Коди Смит-МакФий, Наташа Малти, Леонор Варела, Йоханес Хаукур Йоханесон, Йенс Хултен, Мерседес де ла Зерда и др.

Премиерата е 2 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *