Ако случайно ви е станало прекалено топло тези дни и вместо за плаж, като нормалните хора, вече мечтаете за зима (a настъпилата в „Игра на тронове“ и рекламите на „Wind River” не са ви достатъчни), гледайте трейлъра на „The Snowman“ по Ю Несбьо. Не успяхме да изтръпнем от страх, за съжаление, но това със сигурност не означава, че рекламата не е добра и като цяло, обещава приятен трилър с доста добър каст.

Сред поддържащите актьори има чудесни имена – сред тях Тоби Джоунс, Дж. К. Симънс, Вал Килмър, Шарлот Генсбур (не ни е любимка, но не можем да отречем таланта ѝ), Клои Севини и Джеймс Д’Арси, но разбира се, най-важни са главните ни герои и смятаме, че Майкъл Фасбендър и любимата ни Ребека Фъргюсън ще са страхотни в ролите им. Режисьор пък е Томас Алфредсон, който замести Мартин Скорсезе и е една от причините да следим „The Snowman“ с такъв интерес.

Вижте трейлъра с български субтитри, а по-долу и два тийзър постера.

Трейлърът определено ни допада – един член на екипа ни го определи като „чук“. На автора на тази конкретна новина му е по-трудно да се развълнува чак толкова, защото е чел книгата доста скоро и неволно търси в трейлъра определени моменти от сюжета и герои. Но независимо дали сте чели романа или не, дайте шанс на филма – смятаме, че „The Snowman“ може да се окаже изключително добра екранизация и дори (смеем да се надяваме) да надмине литературната основа.

А ако сте пропуснали романа на Несбьо и от трейлъра не ви става ясно за какво иде реч, отново ви представяме официалния синопсис на романа, издаден у нас от Емас, последван от два тийзър плаката.

Осло през ноември. Първият сняг на настъпващата зима вече е натрупал. Момче на име Йонас се събужда през нощта и открива, че майка му я няма. Поглежда през прозореца и студената луна осветява снежен човек, появил се изневиделица в двора. Около врата му е заметнат розовият шал на майка му.

Детектив Хуле подозира връзка между полученото от него заплашително писмо и изчезването на майката на Йонас – както и на десетина други жени, които са в неизвестност в деня на първия сняг. Разследването напредва, а Хуле подозира, че се превръща в пионка за убиеца, който е започнал ужасяваща игра и непрестанно променя правилата ѝ.

плакат snowman_xlg

Режисьор на „Снежния човек” („The Snowman”) е Томас Алфредсон („Покани ме да вляза”, „Дама, поп, асо, шпионин”), а в ролите са Майкъл Фасбендър, Ребека Фъргюсън, Тоби Джоунс, Дж. К. Симънс, Вал Килмър, Шарлот Генсбур, Клои Севини, Джеймс Д’Арси, София Хелин и други.

Премиерата е 13 октомври 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. 2-рият плакат изглежда супер добре. От кога не съм гледал добър трилър…