Още от появяването им се заговори за продължение! Филмът на Pixar за семейството супергерои „Феноменалните” („The Incredibles”) беше сериозен хит за времето си и съвсем естествено Брад Бърд се завръща към героите си… след известно количество години. Доста се забавихме с нестандартното представяне на една от героините, супер-известната дизайнерка на супер-костюми (творческият директор на Pixar Джон Ласитър го стори миналата седмица на Disney Animation D23 Expo), но все се надявахме, че междувременно отнякъде ще „изскочи” истински трейлър…

Представяйки ни „единствената и неповторима” Една Моуд (озвучавана от сценаристът-режисьор Брад Бърд), в предварителния тийзър се появяват различни модни икони – модели, дизайнери, журналисти, известни „тренд-сетъри”. Определено това видео беше… образователно за нас, защото – признаваме си – само едно-две от имената ни говореха нещо! Вижте.

Очаква се за „The Incredibles 2” екипът гласове зад кадър да бъде (почти) същият. Бърд споделя с публиката на D23, че историята отново ще бъде изцяло посветена на семейството – особеното в случая е, че неговите членове просто притежават супер-сили! В новия филм героите ще могат неща, за които авторите са си мечтали да могат да ги направят преди повече от десетилетие. Режисьорът сравнява „подобренията” в анимацията и леките промени с това да имаш по-нова и по-добра кола. Освен това напомня, че предишният филм свърши без да успеем да научим какви са супер-силите на бебето Джак Джак – и всички в екипа се забавляват с развитието на темата. Пък и нали къщата на семейството беше разрушена – те сега се сдобиват с ново, модернистично дизайнирано обиталище, в което има доста джаджи, свързани със супергеройския им живот. Въпреки малките намеци, Бърд не подаде никаква информация за сюжета – семейният екип ще се среща с противници, но и не само. Таткото Боб щял да си остане в къщи по (все още) неизвестни причини (да гледа бебето?), а „разтегателната” Хелън се очаква да бъде в центъра на историята – това звучи като предизвикателно-готино разнообразие…

Актьорският екип се оказва за първи път заедно именно на сцената на D23! Крейг Т. Нелсън се завръща като Боб (г-н Феноменален), Холи Хънтър отново е Хелън (Еластина), Сара Воуъл е Виолета, а Самюъл Л. Джаксън (закъде без него? Аман!) е Мразон. Младият Хък Милнър „застъпва” щафетата, като дава гласа си на Даш, а опитният Сам Джаксън го посъветвал „никога да не чете коментарите” (може би става дума за сценария и бележките съм съответната роля).

„The Incredibles 2" тийзър постер
„The Incredibles 2″ тийзър постер

Според „репортажите” на присъствали зрители, пред тях е бил показан клип в работен вид, на който бебето Джак Джак се телепортира извън къщата, за да изплаши един енот, като пламва – буквално целия като факла и очите му дори започват да стрелят като лазер. Енотът се скрива, но после решава все пак да нападне – и става ясно, че кожата на бебето е еластична… В това време таткото се събужда и изхвърча навън да спасява мъника, който междувременно се мултиплицира в няколко различни образа/форми и най-накрая енотът е уплашен и прогонен. Тогава идва репликата на бащата: „О, боже – ти имаш сили!”

Disney разчитат „The Incredibles 2” да повтори успеха на предшественика си, а премиерата му е предвидена за 15 юли догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *