Никълъс Холт
Никълъс Холт

Подготвя се биографичен филм за една легенда – писателят, поетът, филологът, преподавателят Джон Роналд Руел Толкин. С тази амбициозна задача се е заел режисьорът Доме Карукоски, като в момента той работи по сценария на Дейвид Глийсън и Стивън Бересфорд, а за ролята на младия Толкин екипът е в преговори с Никълъс Холт.

Очевидно в случая началото на разказа се поставя с годините, в които осиротелият младеж открива приятелство, обич и артистично вдъхновение в група приятели, с които мислят и чувстват „на една вълна”. Но в едиин момент надвисва заплахата от Голямата война, която ще ги раздели… Вдъхновението за създаването на познатия фантастичен свят на Средната земя идва и от тези младежки години…

Fox Searchlight е зад драматичния проект „Tolkien”, който все още е в развитие, но се придвижва бързо към фаза „продукция”. Предстои да видим Холт в още един полубиографичен филм, посветен на Селинджър – „Rebel In The Rye”, освен това очакваме „The Current War” (чиято премиера ще бъде на филмовия фестивал в Торонто) и „The Favourite” на Йоргос Лантимос, като междувременно младият актьор в момента снима отново в познатия образ на Звяра в „X-Men: Dark Phoenix” на Саймън Кинбърг.

С радост ще очакваме биография на Толкин, прекланяме се пред неговия творчески гений и ще бъде полезно за младите поколения да се срещнат с атмосферата на времето, което е изиграло особено важна роля в израстването му като човек и писател.

Дж. Р. Р. Толкин  (1967)
Дж. Р. Р. Толкин (1967)

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments