Трейлър и плакат на „The Disaster Artist” на Джеймс Франко

от на 2017-07-19
 

Групичката на Франко пак влиза в действие – знаехме, че Джеймс се е заел с режисирането на „The Disaster Artist”, но сега за първи път виждаме тийзър-трейлър от подготвяната история, по истински случай, за заснемането на прочутия „The Room” на Томи Уисо, който придобива култов статус като най-лошия филм, правен някога. Вече е прожектирана работна версия на бъдещата история на Джеймс Франко и компания на фестивала SXSW и е получила положителни отзиви, някои даже я наричат „прекрасен, завършен филм, който е едно от най-добрите постижения на Франко – състрадателна и много забавна история”, което означава, че може би все пак сатиричният поглед ще става за… гледане?

Сценарият на „The Disaster Artist” е написан от Скот Нюстадер и Майкъл Х. Уебър („(500) Days of Summer), режисьор е Джеймс Франко, който е запазил главната роля на отчайващия Томи за себе си и за целта се е сдобил с прекомерно дълга кичара, а в останалите роли са братчето Дейв Франко, старите приятели Сет Роугън, Зак Ефрън и още Алисън Бри, Джош Хътчерсън, Джаки Уийвър, Ари Грейнър, Джейсън Мандзукас и др. Любопитен факт е, че Джеймс Франко до такава степен се е бил вживял в ролята си на шантавия Уизоу, че по време на работата на терен е използвал тембъра и акцента на своя герой дори и извън кадрите, докато е режисирал дружките си – how weird is that?

Ето какво гласи официалният синопсис:

The Disaster Artist” е направен в чест на радостта и лудостта от създаването на филми и проследява шантавите приключения на ексцентричния кинаджия Томи Уизоу и неговия най-добър приятел, актьора Грег Сестеро. Двамата неподлежащи на описание аутсайдери се местят в Лос Анджелис и се опитват да реализират холивудската мечта, като решават да направят техен си, собствен пълнометражен филм. Оказва се обаче, че начинанието им се превръща в непредвидима и нелепо-забавна, незабравима продукция. А резултатът е един от най-прочутите със своята негледаемост, странен и култово-лош филм на всички времена – „The Room”.

плакат

А24 смятат да разпространяват „The Disaster Artist” в ограничен показ от 1 декември, и явно се надяват нещата с публиката да потръгнат, защото са планирали от следващата седмица – 8 декември, да пуснат филма във всички киносалони. Искате ли да се обзаложим колко време ще остане на екран?

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2017-07-19 at 12:49

  Както UZUMAKI каза някъде наскоро, повечето филми на Франко са недоклатени и фактът е учудващо подходящ за тоя проект 😀

  Отговор

 • Gogoto
  2017-07-19 at 14:40

  Кефи ме обаче, че Зак Ефрън се е простил с илюзиите си, че става за сериозен актьор и смело се впуска във киноолигофрениите на тая тайфа дебили 😀

  Отговор

  • 2017-07-19 at 17:42

   какъв зак ефрон те гони бе.


  • UZUMAKI
   2017-07-19 at 19:22

   Aбе разбирам го Гогото. Объркал се е, но той кой не би – Дейв Франко е приблизително също толкова неприятен, колкото Зак Ефрон.


  • Shia LaBale
   2017-07-19 at 19:28

   Мани, личи си че е напушен.


  • ТТТ
   2017-07-20 at 00:28

   Дейв Франко че дразни – дразни, ама и Ефрън си е вътре във филма (в тоя конкретния и генерално)


 • TTT
  2017-07-19 at 15:11

  Олигофрения, олигофрения, но филмът според мен ще събере някоя и друга номинация за Оскар (а защо и да не спечели нещо), още повече, че зад проекта като разпространител стои A24 😀

  Отговор

Коментирайте