Трейлър на документалния филм „Icarus” на Брайън Фогел, продуциран от Netflix

от на 2017-07-10
 

Съветът на хората, които са успели да видят дръзкия документален филм „Icarus”, е публиката да бъде търпелива към разказа. Дори и да започва леко мудно, при все че началото е премонтирано преди пускането на филма в платформата на Netflix, разкритията в него са наистина шокиращи. Съвсем не е случаен фактът, че след премиерата му в програмата на Сънданс, филмът печели специалната награда на журито там.

Монтиран изкусно и включващ сериозно количество архивни кадри, този трейлър е прекрасен пример за успешно маркетиране на документална кинотворба. Режисьорът Брайън Фогел решава да стигне до истината за използване на допинг и за целта решава да изпробва ефектът върху себе си, като го използва под наблюдението на директора на руския анти-допинг център Григорий Родченков. Впоследствие се оказва, че именно този директор е направил разкритията по отношение на руския допинг-скандал и начина, по който Русия мами по време на олимпийските игри в Сочи. От този документален трилър с конспиративни елементи могат да се направят изводи, които далеч надхвърлят спортната тема. А ето какво гласи официалният синопсис:

В изключително смелия си документален филм „Icarus”, режисьорът Брайън Фогел прави сериозен залог. За да изследва допинга в спорта, Фогел (самият той е колоездач-аматьор) решава да си инжектира субстанция, да провери как влияе тя на способностите и силите му и да види дали би могъл да „измами” контролните органи, които правят проверки за използване на допинг. За да реализира идеята си, той се свързва с руския учен, доктор Григорий Родченков, който е бил един от основните „стълбове” на руската „анти-допинг” програма.

След десетки разговори по Скайп, проби от урина и лошо поставени инжекции с хормони, Фогел и Родченков се сближават, въпреки шокиращите обвинения, които поставят руснака в центъра на спонсорираната от държавата олимпийска допинг-програма на Русия. Оказва се много по-сложно да бъде разкрита цялата истина, тъй като обвиненията в неправомерни действия достигат до най-високите етажи на властта в Русия – и двамата осъзнават, че притежават силата и нужната информация да разкрият най-големия международен спортен скандал в последните десетилетия. Филмът е портрет-доказателство за съществуването на хора, които са готови на големи жертви в името на истината. „Icarus” ви поставя в центъра на международната игра на котка и мишка, където една грешчица в изчисленията може да коства човешки животи…

Icarus-Netflix-Poster-Key-Art

Icarus” на Брайън Фогел ще бъде излъчен за първи път в платформата Netflix на 4 август 2017.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2017-07-10 at 13:14

  Кофти пропаганда, от хора които постигат спортните си резултати само на краставици, домати и маруля. Срам.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-07-10 at 15:05

  Твърдо „за“ допинга, а Армстронг – президент!

  Отговор

 • 2017-07-10 at 16:13

  Определено ще се гледа. Поредният интригуващо изглеждащ документален филм на Нетфликс! :}

  Не знам само какво ще му е посланието, защото… ако смятат да изкарат Мадар Раша (и тук не защитавам путинката) единственото зло на планетата, в спортната сфера, където е ясно, че яко се зоби от всички (да, Армстронг – президент!) ще е малоумно :}

  Отговор

Коментирайте