Първи поглед към фантастиката „Ready Player One“ на Стивън Спилбърг

от на 2017-07-15
 

ready-player-one-20170715

Всеки момент очакваме първи тийзър или дори трейлър от „Играч първи, приготви се“, дългоочакваното завръщане на Стивън Спилбърг към фантастиката и към 80-тарските приключения – филмът ще бъде представен на Comic-Con в Сан Диего след броени дни и нямаме търпение да видим (и отразим) как точно ще се случи това. Междувременно, за да се подготвим и да бъде раздразнен апетитът ни, получаваме първия официален поглед към филма и трябва да признаем, че е точно това, което искахме и очаквахме – главният ни герой Уейд в тайното му убежище и разбира се, във виртуалната реалност.

ready player one

Няма да изпадаме в големи подробности за сюжета на „Играч първи, приготви се“ – ако имате нужда от тях, синопсис можете да видите по-долу и детайли има в предишните ни новини по темата, но може и направо да хвърлите едно око на романа на Ърнест Клайн. Книгата, която е издавана у нас, се чете особено леко и приятно и вярваме, че ще ви допадне, особено ако имате някакъв спомен за вече далечното десетилетие на 80-те. Макар и действието да се развива в бъдещето, целят свят е изпълнен с различни 80-тарски филмови, музикални, комиксови и всякакви други препратки, голяма част от които от класиките на Спилбърг.

Ето какво казва Клайн:

Неговото творчество директно повлия на разказа и начина, по който развих историята. Той да режисира е направо прекалено идеално, за да е възможно. И все пак се случи.

За ваше удобство и за да потвърдят това, което вече знаехме – че всеки елемент във филма на Спилбърг ще е изпипан до съвършенство, EW представят и няколко детайла от първия официален кадър. Сред тях са по-близък план на устройството, което Уейд първоначално използва, за достъп до виртуалния свят ОАЗИС, статия за създателите на ОАЗИС (Марк Райлънс и Саймън Пег), които играят огромна роля в историята (на света и на филма), колелото, което Уейд използва за зареждане на техниката си, малко по-различна кутия за храна от тази, която се споменава в книгата, опити за звукоизолиране с кори за яйца и добре познати за децата от 80-те стикери.

Вижте снимките, но преди това си припомнете официалния синопсис на романа:

През 2044 година реалността представлява грозна картинка и всички хора прекарват времето си във виртуален свят на име OASIS, като по този начин избягват енергийната криза и главоломното нарастване на населението. Създателят и собственик на софтуера, който поддържа гигантската игрова платформа, умира. Оказва се, че той е завещал несметните си богатства на онзи, който успее да открие всички следи, оставени в системата, да събере определен брой ключове и да разкрие посланието, скрито зад три „врати”.

Парите са много и това променя света: хората изоставят всичко в търсене на следите, но за да ги открият, трябва да се превърнат в експерти на тема „поп-културата на 80-те”. Защото всичко от 80-те – от телевизия до музика и кино, е било в основата на израстването на създателя на OASIS. Смъртта му неволно трансформира жадните за наследство в спецове по история.

Тийнейджърът Уейд Уотс се натъква на първата следа, но скоро бива обкръжен от играчи, които са готови да го убият, за да се доберат до наградата. За да оцелее, Уейд трябва да спечели и да се изправи срещу реалния свят, от който винаги е искал да избяга.

Tye-Sheridan-Ready-Player-One-Vert Ready-Player-One-clue-4 Ready-Player-One-clue-3 Ready-Player-One-clue-2 Ready-Player-One-clue

Режисьор на „Ready Player One“ е Стивън Спилбърг, а сценаристи са Зак Пен и Ерик Ийсън по романа на Ърнест Клайн. В главните роли ще видим Тай Шеридан, Оливия Кук, Лена Уейт, Бен Менделсон, Марк Райлънс, Саймън Пег и Т. Дж. Милър.

Премиерата е 30 март 2018.

коментари
 
Отговорете »

 
 • beljata
  2017-08-14 at 16:16

  „Играч първи, приготви се“ е интересен поглед на Ърнест Клайн. Но пък и Спилбърг си е голям разказвач.
  Втората му книга „Армада“ е повлияна от „Последният звезден боец“, все още си чакам римейка на този филм.
  Стивън Спилбърг му бе обърнал внимание по някое време, но като гледам колко проекта е подхванал, едва ли ще ни огрее скоро със съвременна адаптация на филма.
  При положение, че преди трудно се гледаше кино, правено през океана, това бе един от малкото филми достигнали до тогавашните „чудеса на техниката“ видео-плеърите.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-08-14 at 22:12

  Силно се надявам и „Армада“ да излезе на български език.

  Отговор

  • Riddick
   2017-08-15 at 09:53

   точно щях да питам….
   Сега чета „Играч първи“ и доста ме зариби


  • UZUMAKI
   2017-08-15 at 10:53

   Нищо чудно да се случи.


Коментирайте