Не сме подозирали, че романтично-дебилната детска история за мечето от „darkest Peru” е толкова голям боксофис хит, че да му се прави продължение (затова и се забавихме толкова с тази новина). Но явно британците си го харесват – може би са намерили някаква носталгично-оправдателна нотка, свързана с колониалното си минало, или просто се умиляват при вида на говорещи мечки…

Пол Кинг режисира „Paddington 2”, чиито тийзър-трейлър ви предлагаме да видите.

https://www.youtube.com/watch?v=BxaJLr92Av0

Ето какво гласи и официалният синопсис на филма:

Мечето Падингтън (името му идва от лондонската гара, където го намира едно мило семейство) живее щастливо в дома на таткото, майката (Хю Боневил и Сали Хоукинс) и двете деца Браун. То става обичан член на малката общност в квартала Уиндзор Гардънс и носи навсякъде със себе си радост и мармалад. Докато търси перфектния подарък за 100-тния рожден ден на леля Луси (Джули Уолтърс), Падингтън (озвучаван от Бен Уишоу) открива разкошна книга в магазина за антики на господин Грубер (Джим Броудбенд). За да може да я купи, мечето се хваща на най-различни работи, а когато книгата изчезва – той и семейство Браун правят всичко по силите си да уловят крадеца…

Ясно е, че става въпрос за филм, на който ще искат да ходят най-вече малките киномани, покрай тях ще бъдат включени в боксофис резултатите и родителите им. Забележителното е, че подобно на първия филм, и тук в заверата е въвлечено сериозно актьорско воинство – вярно, липсва зловещата щерка на Изследователя от първия филм (Никол Кидман), но пък се появяват нови герои, част от които виждаме и в трейлъра.

Освен споменатите актьори, в „Paddington 2” участват и Хю Грант, Брендън Глийсън, Питър Капалди, Имелда Стаунтън и др.

плакат

Премиерата на филма във Великобритания е в навечерието на дългите празнични дни в края на годината – на 10 ноември, а в Щатите филмът ще тръгне на екран от 12 януари 2018. Дано децата да се радват!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Първият беше доста приятен кидс енд фемили френдли. Спомням си, че покрай мен мамита и детенце се разтопиха от удоволствие. Аз имах бира. Твърдо „ЗА“ този проект и между другото наистина се оказа доста печеливш в боксофиса.