Докато National Geographic ни запознават с един от най-големите светли умове на човечеството – Алберт Айнщайн в „Геният”, Discovery Channel пък са ни подготвили поредица, която обръща поглед към мрачните измерения на ума с фокус над Теодор Казински, по-известен като Юнабомбър (Unabomber).

В случай, че не сте запознати, Казински е математически гений с обещаваща академична кариера, който се провъзгласява за анархист и се превръща в сериен убиец и терорист – в периода 1978 – 1995 г. той изпраща 16 писма-бомби до различни цели, по някакъв начин свързани с технологии (като университети и авиокомпании, откъдето идва и прякорът му Юнабомбър от щатското UNiversity & Airline BOMber), като убива трима и ранява двадесет и трима души.

На 24 април 1995 г. Казински изпраща писмо до редакцията на вестник The New York Times, в което обещава „да се въздържа от тероризъм“, ако Times или The Washington Post публикуват неговия манифест от 50 страници „Индустриалното общество и неговото бъдеще”, който става известен като „Манифеста на Юнабомбър” и в крайна сметка води до залавянето му, след като брат му и съпругата му разпознават стила му на писане.

Поредицата на Discovery, посветена на Юнабомбъра, се нарича „Manhunt: Unabomber” (очевидно при успех ще видим епизоди и за други „прекрасни божи чада”), а в главните роли са Сам Уортингтън като агента от ФБР и криминален профайлър Джим „Фиц” Фицджералд и любимият ни Пол Бетани като Теодор Казински. Вижте първия трейлър.

https://www.youtube.com/watch?v=Y0nF527Fpdc

Пол Бетани като Юнабомбъра ни е достатъчна причина да гледаме този сериал, без да броим въобще, че темата ни е ужасно интересна (принципно го раздаваме „crime porn” джънкита) и нямаме нищо против да научим повече подробности. Няма да се разсърдим, ако има и известна доза художествени измислици. Пишете ни на линия!

Вижте и няколко снимки.

сам уортингтън Discovery Channel пол бетани Discovery Channel Discovery Channel Discovery Channel

Освен Пол Бетани и Сам Уортингтън, актьорският състав на „Manhunt: Unabomber” включва още Крис Нот, Киша Касъл-Хюз, Джейн Линч, Марк Дуплас, Майкъл Нури, Брайън д’Арси Джеймс, Триесте Кели Дън, Бен Уебър, Джереми Боб, Лин Колинс и др.

Премиерата е на 1 август по Discovery Channel.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *