Ако сте израстнали през 90-е или в първите години на XXI век, вероятно си спомняте „Аниманиаци“, които подобно на „Шантави рисунки“ бяха сред най-развлекателните и образователни сериализирани детски филмчета. И въпреки че по времето, когато се излъчваха у нас, не сме улавяли всички поп културни препратки, носталгията съхранява веселите образи, фантастичната музика и отличния хумор, немалка част от който е изхвърчал покрай главите ни като бърз влак през малка гара.

Миналата година оригиналните 99 епизода са станали достъпни на платформата на “Netflix” и изглежда отново са придобили популярност. Създадени и излъчвани между 1993-1998 година, „Аниманиаци“ разказваше за щурите приключения на братята Уорнър (Йако и Уако) и сестра им Дот, които живееха във водната кула на „Warner Bros“ в Бурбанк. Тримата обаче имаха сравнително малко участие в сериите, което най-често уплътняваха с образователна информация, поднесена като песни, поезия или шеги, а мета коментарите им не са загубили своите чар и адекватност до днес. Повечето серии бяха посветени на различни, познати от киното и литературата герои.

20 години по-късно, във време, когато няма нищо свято и всичко, печелило някога зрителско внимание, резултиращо във високи рейтинги, е подложено на рибуут, римейк, продължения, предистории и каквото още ви хрумне, започва подготовка за „рестарт“ на „Аниманиаци“. Добрата новина е, че се очаква Стивън Спилбърг, който е бил изпълнителен продуцент на оригинала, да се завърне и сега.

Към момента липсват други конкретни имена, свързани с възраждането, но няма да се учудим, ако Netflix скоро обявят, че работят по проекта.
И докато чакаме ви предлагаме да си припомните някои любими моменти:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *