Въпреки че като цяло сме разочаровани от всичко, което сме виждали като реклами от „Тъмната кула”, по ред причини продължаваме да следим филма и да му обръщаме новинарско внимание. Най-новият повод да пишем за него стават един видео поглед зад кулисите, в който Идрис Елба и Матю Маконъхи говорят за героите си Роланд Дисчейн и Човекът в черно, а самият Стивън Кинг споделя мислите и вълнението си от екранизацията, както и едно изказване на режисьора Николай Арсел, който потвърждава, че филмът не е екранизация на ролманите на Кинг, а тяхно своеобразно продължение:

Факт е, че е продължение. Всъщност е „canon” продължение. Това е точно каквото планирахме и за което се съгласи Стивън Кинг. Това, което наистина ме развълнува е, когато той пусна в туитър „last time around”. Беше наистина яко.

Ако се чудите какво точно има предвид Арсел с „last time around” туита, може да хвърлите един поглед на тази новина. А сега ето и споменатото видео зад кулистите.

Джейк Чеймбърс (Том Тейлър) е 11-годишно, търсещо приключения момче, което открива следи за съществуването на друго измерение, наречено Средната земя. Следвайки мистерията, той е пренесен в Средната земя, където среща обитаващия граничната зона рицар (стрелец) Роланд Дисчейн (Идрис Елба), който е на мисия да открие Тъмна кула, издигаща се в Крайния свят и представляваща сърцето на целия свят, където се надява да достигне центъра на пространство-времето и да спаси от унищожение Средната земя. Но с множество чудовища и злия магьосник Уолтър Падик (Матю Маконъхи) по петите им, нетипичната двойка открива, че задачата може да е трудна за изпълнение.

Режисьор на „Тъмната кула” е Николай Арсел, който е и съсценарист наравно с Андрес Томас Йенсен, Акива Голдсман и Джеф Пинкър. В ролите са Идрис Елба, Матю Маконъхи, Аби Лий, Том Тейлър, Джаки Ърл Хейли, Фран Кранц, Клаудия Ким, Майкъл Барбиери и Катрин Уинки.

Премиерата е 4 август 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *