Untitled4

Мъглата“ на Франк Дарабонт е един от най-въздействащите хорър филми, който сме гледали през XXI век и въпреки че не достигна култовия статус на други адаптации по Стивън Кинг, технически и визуално не им отстъпва по нищо.

Сега изглежда, че от Spike се готвят да превърнат новелата в сериал, трейлърът за който можете да видите по-долу.

За незапознатите със сюжета, историята разказва за малък град, обгърнат от мистериозна мъгла, под булото на която се крият чудовища. Хорър елементът обаче не се изчерпва с компютърни и практически ефекти, а задълбава в психологията на градските обитатели и как свръхестествените събития изваждат наяве най-лошото от човешката природа.

Сюжетът доказано работи в рамките на двучасов филм, но е интересно как сценаристите ще съхранят усещането за клаустрофобия, ако всяка седмица трябва да се излъчва нов епизод. Това беше основен проблем при реализирането на „Под Купола“ и със сигурност е най-сериозният повод за притеснение. Надяваме се, че няма да ни сервират някакъв rip-off на „Живите мъртви“, в който героите приемат положението, в което се намират и започват да развиват различни екзистенциални кризи, които докарват зрителите до прозявки и отегчение. Наистина нямаме нужда от още един такъв сериал!

Вижте трейлъра:

“That’s very sweet father, but there’s no need”

Харесват ни акцентите в този трейлър, особено цитираното отсъствие на божествена инстанция и както споменахме в предния тийзър, смятаме да отделим време поне за няколко епизода с надеждата да се „закачим“.

Ето го и официалния синопсис:

Действието на сериала ще ни отведе в малък град, където местно семейство е разтърсено от брутално престъпление. Докато те се борят с последиците, около тях се спуска странна мъгла, която ги отделя както от останалия свят, така и един от друг. Семейства, приятели и противници стават приятели по неволя, борейки се с мистериозната мъгла и заплахите, които дебнат в нея, и опитват да запазят морала и разума си, докато устоите на обществото рухват около тях.

Продуценти на „Мъглата” („The Mist”) са Меган Спенджън, Матю Сигнър и Кийт Левин, а изпълнителни продуценти са Боб Уайнстийн, Харви Уайнстийн и Дейвид Гласър. В основните роли са Морган Спектър, Алиса Съдърланд, Гъс Бирни, Даница Чърчич, Окези Моро, Люк Косгроув, Дарън Петие, Ръсел Поснър, Дан Бътлър, Исая Уошингтън и Франсис Конрой.

Премиерата на първия епизод (от общо 10) е на 22 юни по Spike.

Оставяме ви с няколко избрани кадъра от видяното:

Untitled1

Untitled2

Untitled7

Untitled3
Untitled6

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. След първите три епизода мога само да кажа, че по тая адаптация на Кинг, можеш да си калибрираш тъпомера, защото вече знаеш къде е абсолютната нула… −273.15 по Целзий… The Mist…
    Under The Dome е тъп, но поне те оставя постепенно да го намразиш.. Това тук не се търпи от първата минута и е чиста проба мазохизъм..
    Все пак има две достойнства:
    1. Субару Форестър
    2. Alyssa Sutherland става… за ебАне..