Повече от половин година не се чу нищо за „Fonzo” – проектът, обединил усилията на Том Харди и Джош Транк („Хроники”, „Фантастичната четворка”), в който Харди най-сетне ще има възможност да изиграе мечтания от него образ – Ал Капоне. Преди дни стана ясно, че снимките ще започнат през лятото в Ню Орлеанс. Сценарият е написан от самия Транк и проследява последната година на прочутия бандит, след като той е прекарал почти десет години в затвора. Чрез своя Instagram акаунт Транк обяви, че „Fonzo” ще бъде готов през 2018.

„Капоне, печелил по 40 милиона долара годишно, прекарва последните си години мъчително във Флорида. Умът му постепенно е поразен от сифилис, който не е лекуван в продължение на години. Именно влошеното му здраве го вади от затвора. Той е един от първите граждани, които получават инжекция пеницилин, но началото на лечението е след като болестта е разрушила мозъка – прочутият гангстер вече притежава умствения капацитет на дете и прекарва времето си в разговори с мъртъвци… Капоне умира през 1947 година.”

За доброто на Джош Транк се надяваме, че този проект ще се развие така, както си го представят главните действащи лица в него. Имаме усещането, след като щеше да работи по „Cicero” с Дейвид Йейтс (с подобна тематика), че Харди иска на всяка цена да впише още един бандит във филмографията си – и то не кой да е, а именно Капоне. „Fonzo” ще бъде продуциран от Джон Шоенфелдер („Tau”) и Лоурънс Бендър („Inglourious Basterds”), а ето какво гласи официалният синопсис:

Алфонс Капоне е най-прочутият и страховит ганстер в американската история – безскрупулен бизнесмен и контрабандист, който управлява Чикаго с желязна хватка. На 47 години, след като прекарва почти десет от тях в затвора, прояденият от деменция мозък на Алфонс в комбинация със спомени от миналото връщат бруталната младост, изпълнена с насилие, в настоящето…

Както вече споменахме, „Fonzo” може да се очаква на екран по някое време през 2018. И тъй като харесваме Харди, ще следим за ъпдейти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *